Novosti

Sport

SBK Miller, SAD - Rezultati


SBK-Miller-1MMax Biaggi u SAD-u je ostvario svoju treću ovogodišnju dvostruku pobjedu. Iako je kvalifikacijama, a i u obje utrke brzinom dominirao Carlos Checa na Althea Ducatiju, bizarni kvar...


SBK-Miller-2M

... na ride-by-wire sustavu upravljanja gasa doslovno mu je oteo pobjedu iz ruku u prvoj utrci, a prema svemu sudeći, i u drugoj mu se dogodio isti kvar.

Vodstvo je u oba slučaja naslijedio Max Biaggi te je tako u svoj bogati natjecateljski rezime upisao još dvije pobjede. U prvoj utrci je na drugom mjestu završio Leon Haslam, dok je treći nakon niza loših rezultata bio Noriyuki Haga. U drugoj je utrci ovaj dvojac vrlo loše startao, a u probijanju prema vodećim pozicijama, Haslam je pretjerao i pao, čime je i izgubio vodstvo u bodovnom poretku.

 

SBK-Miller-3MHaga je utrku završio na četvrtom mjestu nakon što je pretekao Troyja Corsera, koji je dugo držao vrlo dobro drugo mjesto, no u drugom dijelu utrke više nije mogao držati tempo za vodećima. Na trećem mjestu je završio Yamahin vozač Cal Crutchlow, dok je Leon Camier ostvario svoj najbolji rezultat u karijeri osvojivši drugo mjesto.

 

SBK-Miller-4MU Supersportu se Kenan Sofuoglu nakon kratke borbe u prvih nekoliko krugova izborio za prvo mjesto i nije ga ispuštao sve do kraja utrke te je tako ponovio svoju prošlogodišnju pobjedu na ovoj stazi. Drugo mjesto je pomalo predvidivo pripalo Eugeneu Lavertyju, dok je treći bio Kawasakijev vozač Joan Lascorz. Sofuoglu je ovom pobjedom dodatno povećao svoje vodstvo u prvenstvu nad Lavertyjem i Lascorzom.

SBK - 1. utrka

SBK - 2. utrka

SBK - bodovni poredak

Supersport

Supersport - bodovni poredak

Više u ovoj kategoriji: « Honda Sabre Julien Dupont »
fbmp ytmp imp