Novosti

Legende

Aspar: 30 godina uspjeha u Grand Prixu

 

Aspar-1MJorge Martinez poznat pod nadimkom Aspar u Valenciji je proslavio trideset godina uspješne karijere u svjetskom prvenstvu, 18 godina kao vozač i 12 godina kao vlasnik momčadi


Jorge Martinez svoju je prvu utrku svjetskog prvenstva odvozio 1979. godine i ubrzo je postao jedan od glavnih protagonista sada već zaboravljene klase 80. Ukupno je u svojoj karijeri osvojio 47 pobjeda, a kako to jednom Španjolcu i dolikuje najveće je uspjehe ostvario na Derbiju.

 

Aspar-2MOd 1986. do 1988. bio je trostruki uzastopni svjetski prvak u klasi 80, s time da je 1988. osvojio dvostruku krunu budući je istovremeno osvojio i titulu svjetskog prvaka u klasi 125.

 

Nakon okončanja dugačke vozačke karijere, Jorge Martinez osniva svoju momčad Aspar koja je posljednjih godina postala dominantna sila u klasi 125, ali i 250 gdje su nanizali brojne pobjede. Proslava njegovog tridesetogodišnjeg aktivnog sudjelovanja na najvišoj razini motosporta odvijala se paralelno s predstavljenjem njegovog projekta za 2010. koji je daleko najambiciozniji dosad.

 

Naime, nakon više uzastopnih pokušaja Jorge Martinez konačno uspio ostvariti svoj san da ima po jedan tim u svakoj kategoriji svjetskog prvenstva. U klasi 125 i njegovi "uposlenici" i dalje nastupaju s s motociklima Aprilije i od njih se očekuje obrana naslova, u Moto2 se sa RSV-Hondom očekuje borba za sam vrh, dok bi u premijernoj MotoGP sezoni želio da se Barbera sa žutim Ducatijem probije među prvih 10, što je doista visoko postavljen cilj.

Više u ovoj kategoriji: « Bike It Prerada: Schnitzer BMW »
fbmp ytmp imp