Novosti

APRILIA RSV4 FACTORY APRC SE

Kad kontrola proklizavanja više nije dovoljna

 

Aprilia-RSV4-1MAprilia je predstavila svoj daleko najnapredniji cestovni motocikl. RSV4 Factory APRC SE nije opremljen samo naprednom kontrolom proklizavanja, već posjeduje i sustave

koji sprječavaju podizanje prednjeg kotača i omogućavaju gotovo idealno kretanje s mjesta.

APRC SE dolazi s novi i lakšim ispušnim sustavom, skraćenim prijenosnim omjerima, poboljšanim podmazivanjem agregata i posebnom Pirelli gumom u dimenzijama 200/55-17, no ono po čemu ovaj model ulazi u povijest je nevjerojatno složena elektronika. Iza zajedničke kratice APRC (Aprilia Performance Ride Control), zapravo se skrivaju slova ATC, AWC, ALC i AQS. Krenimo redom.

 

Aprilia-RSV4-2MATC je Aprilijin sustav kontrole proklizavanja  (traction control), koji osim visoke učinkovitosti nudi i mogućnost biranja između 8 načina rada. I taj se sustav može podešavati u 3. stupnja, jednako kao i ALC. Iza te se pak kratice skriva napredni sustav optimiziranog starta, odnosno ono što se obično naziva „launch control". Nakon što zahvaljujući tom sustavu odradite savršeni start, dodatnu uštedu vremena će vam donijeti i AQS, odnosno „quickshifter" koji vam omogućuje iznimno brze promjene stupnjeve prijenosa bez potrebe da pritom otpuštate gas.

 

Već smo spomenuli da je agregat pretrpio neke promjene, no to se nije odrazilo na krajnje vrijednosti, pa tako Factory APRC SE i dalje razvija 180 KS pri 12.500 okr/min. Isto tako, bez obzira na to što je u ovaj model ugrađeno osjetno više elektronike, deklarirani podaci govore o tome da je suha težina ostala na neizmijenjenih 179 kg. Više informacija potražite u broju 112. Moto Pulsa na prodajnim mjestima od srijede, 13.10.2010.

 

Više u ovoj kategoriji: « Popusti TRIUMPH SPEED TRIPLE 1050 »
fbmp ytmp imp