Novosti

Aprilia Racing

Sezona završena pobjedom

 

Aprilia-Racing-1MNaslov svjetskog prvaka među vozačima, naslov svjetskog prvaka među konstruktorima, najbolji u timskom ukupnom poretku i pobjeda na drugoj

utrci na magny coursu: Max Biaggi i Aprilia Alitalia tim završili su sezonu 2010. na najbolji mogući način.

Na Magny Coursu u Francuskoj 3. listopada, Max Biaggi, novi svjetski SBK prvak i pobjednički pohod Aprilia Alitalia tima završio je s osvajanjem svih titula, u drugoj godini na stazi s novim modelom RSV4.

 

Biaggijev nastup u Francuskoj bio je veličanstven, unatoč gripi koja ga je ometala tijekom cijelog vikenda. Drugu utrku je završio sa zasluženom pobjedom, naime Max je uložio mnogo truda kako bi preuzeo utrku od konkurencije koja je vozila sve brže i brže. Sa četvrtog startnog mjesta, od samog starta je diktirao tempo i preuzeo vodstvo u devetom krugu te se uspješno odupirao napadima Guintolija a zatim Crutchlowa. Ovo je Maxova deseta pobjeda ove sezone, zaista dobar plijen za ovog gusara.

 

Aprilia-Racing-2MS 25 bodova u drugoj utrci i četvrtim mjestom u prvoj, zbroj Maxovih bodova u ukupnom poretku dostigao je 451 bod, 75 više od Haslama i 154 više od Carlosa Chece. Aprilia je postigla uvjerljivo vodstvo u ukupnom poretku konstruktora s 47  bodova prednosti pred Ducatijem, 59 pred Suzukijem, 119 pred Yamahom, kojoj slijede Honda, BMW i Kawasaki. Spektakularna godina završila je i s prvim mjestom timskog prvenstva s 615 bodova za Apriliju, zbroj Maxovih 451 bodova sa 164 bodova timskog kolege Leona Camiera.

 

"Druga utrka bila je zaista teška" potvrdio je Max Biaggi, "Bili smo puno jači nego u prvoj utrci, a konkurencija nam je unatoč tome bila odmah za petama. Moja prehlada nije nimalo popustila, a nakon pola utrke imao sam velikih poteškoća s disanjem i ,iskreno, jedva sam čekao kraj utrke. Lijepo je završiti sezonu s pobjedom nakon osvojenih naslova prvaka među vozačima i konstruktorima. Moje slavlje je bilo u Imoli, a danas je došao red na moj tim. Naporno su radili i zaslužuju ovaj uspjeh, svi, od mehaničara do inženjera koji me prate na stazi i u Noaleu."

 

WSBK- Poredak vozača

 

1- Max Biaggi - 451 bod.

2- Leon Haslam - 376 bod.

3- Carlos Checa - 297 bod.

4- Jonathan Rea - 292 bod.

...

12- Leon Camier - 164 bod.

 

 

WSBK- Poredak konstruktora

 

1- Aprilia - 471 bod.

2- Ducati - 424 bod.

3- Suzuki - 412 bod.

4- Yamaha - 352 bod.

5- Honda - 313 bod.

6- BMW - 201 bod.

7- Kawasaki - 113 bod.

 

 

WSBK - Timski poredak

 

1- Aprilia Alitalia Racing - 615 bod.

2- Suzuki Alstare - 573 bod.

3- Yamaha Sterilgarda - 471 bod.

4- Althea Racing - 466 bod.

5- Ducati Xerox - 453 bod.

Više u ovoj kategoriji: « Aprilia RSV4 Factory Intermot 2010 »
fbmp ytmp imp