Novosti

Akrapovič Off-Road Weekend No.7

Off-RoadMCross-country weekend

 

Jedan od vjesnika proljeća je i tradicionalni Akrapovič off-road weekend na stazi Sveti Martinu blizu Labina. Ovaj će vikend u svojoj cross country utrci moći uživati vozači četverocikala, a tjedan dana kasnije na svoje dolaze i motociklisti.


Jedna od ljepota Akrapovič off-road weekenda je u tome što na njemu mogu sudjelovati i amateri. Na kraju svega će pobijediti aktivni natjecatelji, no baš to miješanje dviju kategorija trkača daje ovom događaju i na brojnosti i na užitku utrkivanja.

 

Ove godine, off-road weekend donosi i neke novosti, posebno kada su u pitanju vozači četverocikala. Tako će oni, po prvi put, imati na raspolaganju cijeli vikend samo za sebe. Subota 27. veljače rezervirana je za treninge, a nedjelja 28. veljače za utrke.

 

Druga novost odnosi se na uvođenje nove klase nazvane ATV. Ta je klasa namijenjena vozačima radnih četverocikala s pogonom na sve kotače, s time da je start utrke predviđen za 10 sati. Pobjednik će biti poznat nakon sat i pol vremena kruženja 5 kilometara dugom stazom koja je u cijelosti izvedena na enduro terenu bez silaska na motokros stazu.

 

Klasa Sport namijenjena je vozačima sportskih četverocikala i tu je jedina promjena da će utrka trajati sat i pol. S obzirom na to da je i dosad utrka u trajanju od jednog sata tražila velike napore, ne treba sumnjati da će ovaj puta izdržljivost pojedinca imati velikog utjecaja na konačni rezultat.

 

Teška 6,1 km duga kružna ruta, koja ne pruža mjesta za odmor, sastavljena je od kombinacije 4,5 km duge enduro dionice i 1,6 km motokros staze. Utrka kreće u 13 sati, a jednako kao i kod klase ATV startnina za one koji se nisu ranije prijavili iznosi 325 kuna, plus još 50 kuna za eventualni slobodni trening u subotu.

 

Tjedan dana kasnije na scenu stupaju i ljubitelji off-roada na dva kotača. Oni će 6. ožujka na istom mjestu voziti svoju cross country utrku u različitim kategorijama, da bi onda 100 najbržih među njima steklo pravo nastupa na već poznatoj i iznimno zahtjevnoj hard-enduro utrci u okolici Raše. Više informacija o svemu potražite na www.enduro-istra.com.

Više u ovoj kategoriji: « Yamaha Vespa »
fbmp ytmp imp