Motosport

Jet ski se vraća na Jarun

18O6F0699

Jet ski se ponovno vraća u hrvatsku metropolu, točnije na zagrebačko more - jezero Jarun! Uz to što se s ovim atraktivnim sportom mogu upoznati i amateri, krajem lipnja će se voziti i utrka Alpe Adria Cupa

PIŠE: IVICA VRHOVNIK

Davor Hundić, dugogodišnji jet ski entuzijast ne bi se složio s nama da se jet ski ponovo vraća na Jarun, jer po njemu ovaj sport nikada nije niti otišao iz Zagreba. Pamtimo odlične utrke od prije dvadesetak godina, nekoliko hvalevrijednih akcija promocije sporta u proteklim godinama, a prošle godine na istom mjestu uspješno je organizirana utrka UIM europskog prvenstva, koja bila dodatni impuls promociji jet ski sporta u Hrvatskoj.

Preko Zagrebačkog jet ski Saveza Davor Hundić i njegov tim provoditi će „Aquabike akademiju“ koja će educirati upoznavanjem tehnike i tehnologije, nuditi će iskustvo boravka na vodi, a učiti će disciplini i sigurnosti na vodi. Jedino na ovakav način moguće je sigurno uključiti mladu populaciju u ovaj atraktivan sport koji do sada možda ne bi imali prilike iskusiti.

Osim natjecatelja, od sada se tijekom ljetne sezone (ponedjeljak, srijeda, petak i subota od 16 do 20 sati) u ovom prekrasnom sportu mogu okušati i ostali zainteresirani ljubitelji brzina. Fokus je prvenstveno na mladima koji već od 8. godine života imaju prilike kročiti u svijet motonautike. Zvuči kao idealna prilika za prvi kontakt s motosportovima, jer ovo su aktivnosti koje nose dodatne troškove i angažman roditelja tako da najčešće nisu prvi izbor za bavljenje sportom. Mjesta ima i za one starije koji se mogu okušati rekreativnoj vožnji na kružnoj stazi s plutačama, istoj onoj koja služi za treninge jet ski pilota koji se natječu na međunarodnom nivou.

Jet ski trening centar smješten je na mjestu bivšeg ski lifta na Velikom jezeru tako da ne smeta ostalim sudionicima aktivnosti na vodi, a za provedbu programa koriste se ekološki prihvatljiva plovila. Dakako, sve se vrši pod budnim okom instruktora koji niveliranim sustavom edukacije uvode kandidate u tajne upravljanja jet ski plovilom.

Uzbuđenja na Jarunu neće manjkati, a ova vrijedna ekipa u periodu 25. do 28. lipnja organizira utrku Alpe Adria Cupa što je svakako dodatnu preporuka da posjetite Zagreb i uživate u atraktivnim utrkama. Više informacija o aktivnostima Jet ski trening centra moći ćete uskoro dobiti na društvenim mrežama i stranicama Moto Pulsa!

28O6F0632 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp