Motosport

MXGP: Herlings najbrži u Njemačkoj, Gajser drugi

08 18 herlings njemacka

Osma utrka Svjetskog motocross prvenstva vožena je prošlog vikenda u njemačkom Teutschenthalu. Staza „Talkessel“ jedna je od popularnijih u kalendaru - ove godine je ponovno na tisuće posjetitelja stvorilo atmosferu za pamćenje.

U klasi MXGP Gautier Paulin poveo je u obje trke, ali je i ubrzo prepustio vodeću poziciju Jeffrey-u Herlingsu, koji je bio osjetno brži. Herlings je inače u obje utrke, na istom mjestu i na isti način prošao Paulina i mirno odvozio svoje utrke do kraja. Ovom pobjedom je dodatno učvrstio vodeću poziciju u prvenstvu, te sada drži velikih 48 bodova prednosti u odnosu na branitelja naslova Antonija Cairolija. Njemu će ovaj vikend ostati u sjećanju kao najlošiji ove sezone, nakon brojnih problema u vožnjama, završio je ukupno tek kao šesti.

Budući da ova staza glasi kao jedna od dražih za Slovenca Tima Gajsera, ne čudi kako je on u obje utrke završio drugi, ispred Paulina. Za Gajsera je ovo najbolji rezultat sezone, a kratko je komentirao kako se zapravo po prvi puta nakon ozlijede osjećao ugodno na motociklu.

08 18 postolje
Drugo mjesto, najbolji plasman ove sezone za Slovenca Tima Gajsera / Foto: Ray Archer/KTM 

U klasi MX2, dvojac iz tvorničke momčadi KTM-a; Jorge Prado i Pauls Jonass podijelili su bodove. Prado je zgrabio holeshot u prvoj vožnji, ali Jonass je bio blizu i već u prvom krugu uspio preoteti vodeću poziciju. Iako je Prado tijekom cijele utrke radio presing, Jonass do kraja nije posustao. Prado je zato u drugoj vožnji krenuo agresivnije, ponovio je uzeo holeshot, ali ovog puta nije predao vodeću poziciju. Samim time je uzeo ukupnu pobjedu, Jonass se s istim brojem bodova morao zadovoljiti s drugim mjestom. Na trećem mjestu je iznenadio Calvin Vlaanderen iz tvorničke momčadi Honde, kojem je ovo najbolji rezultat karijere.

08 18 prado
Jorge Prado #61 upisao je još jednu pobjedu / Foto: Ray Archer/KTM

Ovog vikenda je ujedno vožena i treća utrka WMX-a, Svjetskog prvenstva za žene. Pobjedu je uzela Courtney Duncan. Ona je u prvoj vožnji imala zanimljivu borbu s Kiarom Fontanesi, koja je završila u obje utrke bila druga. Na trećem mjestu je završila domaća vozačica Larissa Papenmeier.

08 18 duncan
Idealan vikend i dvostruka pobjeda za Courtney Duncan #151 / Foto: MXGP

 Kao i obično, više pogledajte u video pregledu (klik na video):

 08 18 video

Rezultati:

08 18 mxgp ukupno

08 18 mx2 ukupno

03 18 wmx ukupno

 

Trenutni poredak:

08 18 mxgp poredak

08 18 mx2 poredak

03 18 wmx poredak

fbmp ytmp imp