Motosport

Herlings pobijedio Amerikance

Monster Tomac MXGP 2017 R17 RX 3336

 

Najzanimljivija utrka sezone Motocross Svjetskog Prvenstva je uvijek ona MXGP of USA gdje se tradicionalno očekuje sraz legendi američkog AMA prvenstva i FIM prvenstva ostatka svijeta. AMA prvenstvo slovi kao jače te je veliki izazov vozačima iz cijelog svijeta nastupati na američkom tlu. Prošle godine ovdje je u klasi MXGP uvjerljivo slavio Eli Tomac ispred Cairolija i aktualnog prvaka svijeta Slovenca Tima Gajsera. U klasi MX2 glatko se tada Amerikom prošetao Nizozemac Jeffrey Herlings.


Ove godine uspjelo je Nizozemcu s KTM-om na Floridi i u najjačoj klasi potući američkog prvaka 2017. Eli Tomca na Kawasakiju. Doduše, u prvoj utrci nije izgledalo da će biti tako, jer je nakon Herlingsovog slabog starta Tomac odjurio i završio na kraju s prednošću od čak 28 sekundi ispred Nizozemca. No Herlings je kvalitetu pokazao u drugoj vožnji u kojoj mu je uzvratio istom mjerom i Amerikanca ostavio za 29 sekundi razmaka.


U drugoj vožnji odličan je bio i Talijan Antonio Cairoli, sa završenim drugim mjestom s kojim je vrlo vjerojatno osvojio titulu prvaka svijeta u 2017. Još ga samo teorija i velika nesreća mogu zaustaviti u podizanju najvećeg pehara na kraju ove sezone, jer do kraja su još preostale svega dvije utrke.


Ukupno četvrti, iza Cairolija, završio je naš susjed Tim Gajser na Hondi, koji je zauzeo četvrto mjesto u prvoj vožnji i sedmo u drugoj.
Amerikanci? Osim Tomca niti ove godine nisu nastupili svi glavni favoriti. Legendarni Justin Barcia završio je tek na četrnaestom mjestu, Kyle Chisholm na 17. te Benny Bloss na 19.
Motocross karavana vraća se sljedećeg tjedna u Europu na MXGP Nizozemske 10. rujna.

Jeffrey Herlings 450 SX F WW Motocross Ranch

 

Monster Tixier MXGP 2017 R17 RX 3168

 

6a51f01f 613a 43b5 bae3 a99b8b3c8843

fbmp ytmp imp