Motosport

MXGP: Cairoli pobijedio pred domaćom publikom

Cairoli MXGP 5 TN 2017

 

Talijan Antonio Cairoli na KTM-u uvjerljivo je pobijedio ovaj vikend pred domaćom publikom na MXGP Trentino u Italiji. Cairoli je još jednom pokazao da ima pobjednički mentalitet, a to dokazivao iz kruga u krug posebno u drugoj utrci kada je morao sustizati konkurente. Nizavši sekundu i pol bolje vrijeme po krugu od vodećih probijao se s dvadesete pozicije prema naprijed. Naime, već nakon starta zapeo je u drugom zavoju što ga je koštalo plasmana na nevjericu domaćih gledatelja. I uspio je na kraju doći tik do vodećeg Gajsera, no 19 krugova bilo je premalo da ga i pređe.
Kako je Cairoli pobijedio u prvoj utrci pripala mu je ukupna pobjeda, a Gajseru s trećim i prvim mjestom, ukupno druga pozicija u Italiji. Cairoli je izjavio nakon utrke da mu je to jedna od najboljih GP utrka ikad.


S obzirom na to da je ovo utrka najbliža Sloveniji, Gajser je imao ovdje mnogo navijača koji su ga glasno nosili do još jedne pobjede, na čemu im se zahvalio nakon utrke.


U ukupnom poretku stvari se nisu puno promijenile, pa je Cairoli smanjio zaostatak za samo 2 boda, što sad ukupno iznosi 18 bodova prednosti za fantastičnog Gajsera.
Švicarac Arnaud Tonus na Yamahi ponajviše radi ostvarenog drugog mjesta na prvoj utrci, plasirao se na ukupno treće mjesto na MXGP Trentina, što ga je popelo u ukupnom plasmanu na osmu poziciju. Ukupno na trećem mjestu u prvenstvu je Belgijanac Clement Desalle (KAWASAKI), ispred Rusa Evgeny Bobrysheva (HONDA), Francuza Gautier Paulina (HUSQVARNA), te još jednog Belgijanca Jeremy Van Horebeeka (YAMAHA).

U klasi MX 2 pobijedio je Španjolac Prado Garcia s istim brojem bodova kao vodeći Latvijac Pauls Jonass, oba na KTM-u, ali s boljom drugom vožnjom. Ukupno je Pauls zadržao vodstvo ispred Švicarca Jeremy Seewera na Suzukiju i Belgijanca Julien Lieber na KTM-u.


Sljedeća utrka na redu je MX Europe 23.04. u Nizozemskom Valkenswaardu.

 

fbmp ytmp imp