Motosport

SBK: Predstavljena MV Agusta F4 RC

mv-reparto-corse-wsbk

Skupocjeni F4 RC će u serijskom izdanju imati 212 KS i pokušat će se dokazati na Superbike utrkama. Ipak, puno veća očekivanja imaju od modela F3 u klasi Supersport

 

Već se nekoliko mjeseci pouzdano zna da dolazi nasljednik modela MV Agusta F4 RR, no taj model nikako da ugleda svjetlo dana. Budući je riječ o homologacijskoj specijalki, odnosno beskompromisno konstruiranom motociklu koji je stvoren prvenstveno zato da bi MV Agusta bila konkurentnija u Superbike prvenstvu, ne treba previše čuditi što je prvo predstavljena natjecateljska verzija kojom će upravljati Leon Camier.

 

Do te je pretpremijere došlo na stazi Phillip Island u sklopu predstavljanja tvorničke momčadi MV Agusta Reparto Corse. Ako je suditi po toj natjecateljskoj verziji, novi motocikl se vizualno neće previše razlikovati od dosadašnjeg RR-a, ali će imati temeljito dorađeni pogonski agregat i novo ime F4 RC (skraćeno od Reparto Corse). Otkriveno je i da će u serijskom izdanju imati čak 212 KS, čime bi F4 RC postao deklarativno najsnažniji cestovni superbike model. Dakako, sve to ima i svoju visoku cijenu, negdje blizu 40 tisuća eura, pri čemu će se vjerojatno proizvesti tek tisuću primjeraka, kako bi se zadovoljila pravila za sudjelovanje u Superbike prvenstvu.

 

Ipak, MV Agusta ima puno veće ambicije u Supersport prvenstvu, gdje će s modelom F3 pokušati osvojiti naslov svjetskog prvaka. Uostalom, Jules Cluzel je prošle godine došao do titule viceprvaka i ne skriva ambicije da ovaj put, s dorađenim motociklom, ode i korak dalje.

mv-reparto-corse-riders-2015

fbmp ytmp imp