Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N139/SBKKalendar2014/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N139/SBKKalendar2014/Gallery

Motosport

SBK kalendar za 2014.

slikaXX
Superbike kalendar za 2014. je poprilično promijenjen i ne uključuje utrku u legendarnoj Monzi

Predstavljen je službeni, iako nepotpun, kalendar Superbike utrka za 2014. Kako se i očekivalo, u njemu više nema mjesta za Monzu, ali ispali su i Silverstone, Nurburgring i Istambul, a umjesto njih su u igri Sepang i Južna Afrika te Misano, koji se vraća nakon jednogodišnje pauze. Osim toga, sezona bi trebala završiti 2.11. na još jednoj novoj stazi, koja još nije određena, ali se zna da neće biti na europskom teritoriju. Time se nastavlja postupna selidba motosporta iz Europe.

Jasno, najveći žal je za legendarnom talijanskom stazom Monza, koja je u pravilu znala iznjedriti izuzetno uzbudljive utrke, a to je bio slučaj i ove sezone, kada su prva trojica na obje utrke završili unutar sekunde. Štoviše, jurivši maksimalnom brzinom od skoro 340 km/h, Marco Melandri je s prosječnih 201,8 km/h oborio i desetljeće star rekord najbrže Superbike utrke. Službeni razlog za izbacivanje je loša infrastruktura same staze i uznemiravanje lokalnog stanovništva bukom, što je priča koja bi možda i mogla držati vodu da istovremeno Monza nije ostala dio F1 kalendara za 2014. Bolidi Formule 1 su valjda poznati po tišini.

S druge strane, Silverstone se dobrovoljno odrekao Superbike utrke, zbog preslabe prodaje ulaznica, dok je Nurburgring ionako u velikim financijskim poteškoćama. Treba vidjeti i što će biti s okupljanjem u Laguna Seci, budući je ono još uvijek pod znakom upitnika, kao i nove utrke u Sepangu i Južnoj Africi. Kao i dosad, sezona će započeti već u veljači u Australiji, nakon čega slijedi duga pauza do sredine travnja, a slobodan je i cijeli kolovoz.

{gallery}NOVOSTI/N139/SBKKalendar2014/Gallery{/gallery}fbmp ytmp imp