Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N138/OiLybia/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N138/OiLybia/Gallery

Motosport

OiLibya Rally: Honda pobijedila KTM

slikaXX
U Maroku su snage odmjerili potpuno novi rally motocikli KTM-a i Honde. KTM je izvukao deblji kraj

Bila je to napeta generalna proba za ovogodišnji Dakar. Na startu OiLibya Rallyja, koji se vozi prostranstvima Maroka, momčadi Honde i KTM-a pojavile su se u najjačem sastavu i s potpuno novim natjecateljskim motociklima razvijanim za nadolazeći reli Dakar. No, dok je Honda osnažena i novim ljudstvom i tehnikom, KTM je još proljetos ostao bez Despresa, koji je potpisao za Yamahu, tako da je teret očekivanja spao na Marca Comu.

Nimalo iznenađujuće, Coma je i ovom prilikom bio najbrži vozač KTM-a, a iako kraj novog Hondinog dvojca, kojeg čine Barreda i Goncalves, nije mogao ni do jedne etapne pobjede, svejedno je s njima vodio mrtvu trku, pa ih je tako uoči posljednje etape dijelilo samo 5 minuta. Na posljednjoj 6. dionici je dotad vodeći Barreda pao i oštetio navigaciju tako da je na kraju završio na 3. mjestu, dok su se Coma i Goncalves borili do samog kraju.

Na kraju je Coma zaostao 3 minute i 44 sekundi i tako Goncalvesu, zapravo, prepustio dvostruku pobjedu. Naime, nakon otkazanog relija u Egiptu, OiLibya Rally je preuzeo i ulogu posljednje stanice svjetskog prvenstva u Cross-Country reliju. Prije tog posljednjeg okupljanja Coma je imao samo 3 boda prednosti nad Goncalvesom, koji ga je pobjedom u Maroku sustigao i tako postao svjetski prvak.

Zanimljivo je pritom da je Goncalves prvih 5 relija prvenstva odvozio na motociklu Speedbrain (bivša Husqvarna), dok je ovu zadnju stepenicu odradio za upravljačem Honde, s kojom će nastupati i na reliju Dakar. Iako samo prvenstvo ni izbliza nema težinu relija Dakar (koji nije ni uključen u njega), ipak je dalo naslutiti kako će Coma imati dosta problema nastaviti pobjednički niz KTM-a. Još kad se na startu dakarskog relija pojavi i Despres za upravljačem dorađene Yamahe…

OiLibya Rally – konačni poredak

1. Goncalves – Honda – 17h:08min.59sek
2. Coma – KTM – +3.44
3. Barreda – Honda - +7.39
4. Lopez – KTM - + 32.58
5. Sunderland – Honda - +45.57

{gallery}NOVOSTI/N138/OiLybia/Gallery{/gallery}





fbmp ytmp imp