Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N138/SBKLagunaSeca/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N138/SBKLagunaSeca/Gallery

Motosport

SBK: Pobjede Sykesa i Lavertyja


slikaXX
Pobjedama u Laguna Seci, Sykes i Laverty ulaze u napetu završnicu borbe za naslov prvaka

Laguna Seca nije ugostila Supersport i Superstock klase, dok su dvije Superbike utrke vožene u dva dana, odnosno u subotu i nedjelju, kako bi se u raspored mogle uklopiti i utrke državnog AMA prvenstva. Kao da to nije bilo dosta neobično, subotnje događanje je donijelo dva prekida utrke, pa je tako nakon odrađivanja trećeg starta pred vozačima bilo samo sprint finale u trajanju 12 krugova.

Iako je vodio u obje prekinute utrke, Guintoli je u tom trećem dijelu završio tek 5., a da stvar bude gora za vozača Aprilije, na kraju je pobijedio Sykes na Kawasakiju i tako mu dodatno pobjegao u borbi za naslov. Sykes se domogao vodstva samo 2 kruga prije kraja skraćene utrke, kada je hrabro obišao Daviesa, a istu je stvar pokušao odraditi i Daviesov timski kolega Melandri. No, on je pritom bio neuspješan te je pao u kandže Lavertyja, koji ga je obišao u „corkscrew“ zavoju i u tako u posljednji tren dohvatio treće mjesto.

Nedjeljna utrka nije bila ništa manje uzbudljiva. Ovaj put je najveći dio utrke vodio Sykes na Kawasakiju, no nije se mogao otresti Lavertyja, Giuglianoa i Guintolija na Aprilijama te Melandrija na BMW-u. Rasplet je započeo tri kruga prije kraja, kada je Laverty prvo obišao Giuglianoa, a onda u idućem krugu i Sykesa. Nakon što je izgubio vodstvo, Sykes se nije mogao obraniti ni od napada Giuglianoa i Melandrija, no vozač Kawasakija je svejedno završio kao četvrti ispred Guintolija, koji mu, doduše, više nije glavni konkurent za naslov budući se pobjedom na toj utrci na drugo mjesto u ukupnom poretku probio Laverty.

Dakle, Sykes bježi Lavertyju za 23, a Guintoliju za 24 boda, dok je trećim mjestom u drugoj utrci svoj zaostatak neznatno smanjio i Melandri. Ipak, njegovih se 42 boda minusa čini prevelikim zalogajom s obzirom da je na preostalim utrkama u Magny- Coursu i Jerezu u igri još samo 100 bodova.

TRENUTNI POREDAK:

1. Sykes – Kawasaki – 361 bod
2. Laverty – Aprilia – 338
3. Guintoli – Aprilia – 337
4. Melandri – BMW – 319
5. Davies – BMW - 259


{gallery}NOVOSTI/N138/SBKLagunaSeca/Gallery{/gallery}





fbmp ytmp imp