Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N134/AragonSBK/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N134/AragonSBK/Gallery

Motosport

Dvostruka SBK pobjeda BMW-a u Aragonu


slikaXX
Davies je dvostrukim slavljem ugodno iznenadio, dok se Guintoli s dva druga mjesta odvojio na vrhu

Nakon što je utrka u Phillip Islandu prošla u znaku Aprilije, Chaz Davies je u Aragonu, uz malo sreće i odličnu vožnju, i BMW-u pružio zadovoljstvo dvostruke pobjede. U prvoj je utrci gledao kako u 5. i 6. krugu u tehničke probleme upadaju dotad vodeći Laverty (Aprilia) i Sykes (Kawasaki), što ne umanjuje slast njegove pobjede, to više što je drugoplasiranog Guintolija (Aprilia) ostavio za 5, a svog timskog kolegu Melandrija za 7 sekundi. Slijedili su Rea (Honda), Baz (Kawasaki), Cluzel (Suzuki) i Checa (Ducati), kako bi svih 6. proizvođača imalo predstavnika među prvom sedmoricom.

I u drugoj utrci su Sykes i Laverty najbolje krenuli, no Laverty je pao već u prvom krugu, dok je Sykes ipak bio nešto bolje sreće i završio kao treći. Što se tiče prve dvojice, vrijedila je ona „ista meta, isto rastojanje“ budući je Davies ponovo pobijedio, a Guintoli bio drugi sa zaostatkom od 5 sekundi. S dva dvostruka druga mjesta, čemu treba pribrojiti i jednu pobjedu i jedno drugo mjesto iz Phillip Islanda, Guintoli se sa svojom Aprilijom poprilično odvojio u ukupnom poretku.

I u klasi Supersport su glavni igrači imali problema, pa je tako Sofuoglu (Kawasaki) morao odustati zbog problema s kočnicama, dok je Lowesu (Yamaha) pobjeda izmakla u zadnjem krugu zbog kvara na mjenjaču. I Coghlan (Kawasaki) je kratko vodio, ali je nakon pada završio kao 13., što je sve olakšao posao Foretu da sa svojim Kawasakijem odnese dovoljno uvjerljivu pobjedu ispred Mark vd Marka (Honda) i Luca Scasse, koji je s 3. mjestom potvrdio sjajnu formu Kawasakija ZX-6R.

TRENUTNI POREDAK:

Superbike
1. Guintoli – Aprilia – 85 bodova
2. Davies – BMW- 63
3. Laverty – Aprilia – 45
4. Melandri – BMW – 43
5. Fabrizio – Aprilia – 42

Supersport
1. Foret – Kawasaki – 38 bodova
2. vd Mark – Honda – 36
3. Scassa – Kawasaki – 26
4. Sofuoglu – Kawasaki – 25
5. Antonelli – Kawasaki - 22

{gallery}NOVOSTI/N134/AragonSBK/Gallery{/gallery}




fbmp ytmp imp