Motosport

SA Dakar 2012: 4. etapa

Dakar-etapa4XX

Blatnjava 4. etapa nije donijela dramatične promjene, no Coma je uspio smanjiti zaostatak za Despresom. Taj KTM-ov dvojac sve više bježi pratiocima

Nakon brutalno visokih temperatura koje su se penjale i do 50°C dan ranije, 4. etapa je donijela kišu, a onda i solidnu količinu blata. Ruta od San Juana do Chilecitoa brojala je 750 km, u što je bio uključen i dosad najduži brzinski ispit od 326 km. Despres je krenuo prvi i ispitivao teren, dok je Coma jurio kroz poredak i u jednom je trenutku nadoknadio 3 od više od 10 minuta zaostatka kojeg je skupio dan ranije. Na kraju je uspio skinuti dvije minute u odnosu na Despresa, koji je bio drugi najbrži, što znači da je KTM-ov dvojac još više pobjegao svojim pratiocima.

Casteu i Lopez, dosadašnji najuporniji progonitelji, pogriješili su u navigaciji već na samom početku etape, zbog čega ih je u ukupnom poretku pretekao Rodrigues na Yamahi, koji tako, baš kao na kraju prošlogodišnje utrke, drži treće mjesto. Na ovom natjecanju nisu zahvalna nikakva predviđanja, no kako sada stvari stoje povijest se ponavlja. Dakle, dvije zvijezde KTM-a vode međusobnu borbu za pobjedu, dok se ostali mogu nadati stajanju na najnižoj stepenici pobjedničkog postolja. Tu su osim Rodriguesa i Casteu na Yamahama i Lopeza na Apriliji, vrlo blizu još i Goncavles na Husqvarni i Verhoeven na Shercu.

Ukupni poredak nakon 4. etape

1. Despres KTM 11h:50min:27sek
2. Coma KTM +8:10
3. Rodrigues Yamaha +26:48
4. Lopez Aprilia +29:50
5. Casteu Yamaha +30:37

fbmp ytmp imp