Motosport

Dovizioso s Honde na Yamahu

DoviziosoXX

Riješen je možda i ključan MotoGP transfer za 2012. Prognan iz tvorničke momčadi Honde, Dovizioso je na kraju odabrao privatnu Tech 3Yamahu

Ne sjećamo se kad se zadnji put tako kasno u sezoni znalo tako malo o rasporedu vozača za sljedeće sezonu. S Hondom koja smanjuje svoj angažman, Suzukijem za kojeg se ne zna hoće li iduće godine uopće nastupati iduće sezone i novim CRT momčadima o kojima se zapravo ništa ne zna, kadrovska križaljka za 2012. se jako sporo ispunjava. Svi čekaju i kalkuliraju.

Za popunjavanje te križaljke, ključan je pojam Andrea Dovizioso kao najjače ime prijelaznog roka. Dosadašnji tvornički vozač Honde, postao je žrtva kresanja programa za iduću godinu. Bez obzira na to što trenutno drži treće mjesto u ukupnom poretku, rijetko griješi i vrijedno skuplja bodove, treća tvornička Honda je dodijeljena Simocelliju, koji je trenutno tek osmi u poretku, često griješi i uglavnom rasipa bodove.

No, Simoncelli je neobuzdani borac i velika zvijezda u talijanskim medijima, te je marketinški puno zanimljiviji od samozatajnog Doviziosa, koji je izuzetno konstantan, ali je isto tako u 3 godine s Repsol Hondom, izborio samo jednu pobjedu, a i ona je došla nakon kaotične kišne utrke u Doningtonu 2009.

Nakon što su mu u Hondi pokazali vrata, Dovizioso se našao u mnoštvu kombinacija. Od toga da bude ponovo treći kotač, ovaj put u tvorničkoj momčadi Ducatija, do toga da vozi privatnu LCR Hondu, no najizglednijim se cijelo vrijeme činio prelazak u Tech 3 Yamahu, na mjesto Edwardsa.

Netko bi rekao da je s konja spao na magarca, no sada kada je angažman s Tech 3 Yamahom konačno i službeno potvrđen, za očekivati je da će se brzo popuniti i preostala zanimljiva mjesta. U igri su još uvijek neka jaka imena poput de Punieta ili povratnika Hopkinsa, a tu je i cijela legija Moto2 vozača, koji žele odraditi korak više u svojoj karijeri. Puno zvanih, malo odabranih.

fbmp ytmp imp