Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N121/Capirossi/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N121/Capirossi/Gallery

Motosport

Capirossi odlazi u mirovinu

CapirossiXX

Capirossi je najavio da nakon završetka sezone odlazi u mirovinu. S obzirom na 38 godina na leđima, 22 godine Grand Prix staža i lošu formu, nismo iznenađeni

Na press konferenciji uoči utrke u Misanu, Loris Capirossi je sa suzama objavio kako na kraju sezone završava svoju karijeru. Ne tako davno, dok je još bio tvornički vozač Suzukija, Capirossi je najavio kako se neće povući tako dugo dok je brži od većine svojih mlađih kolega. E pa, ove sezone, 22. u njegovoj Grand Prix karijeri, više nije brži od svojih kolega. Primijetilo se već prošle godine kako mu polako nedostaje motivacije, no stvari su još ozbiljnije krenule nizbrdo kada je prešao na Pramac Ducati.

Tako u 38. godini života omaleni Talijan odlazi u zasluženu mirovinu, nakon dugačke, uspješne i zanimljive karijere. U Grand Prix prvenstvo je ušao još 1990. i iz prvog je pokušaja osvojio naslov svjetskog prvaka u klasi 125, što je stvar koju ponavlja iduće godine. 1992. godine prelazi u klasu 250 i ostaje tamo tri godine postavši viceprvak, da bi 1995. godine prešao u najjaču klasu 500.

Iako je 1996., doduše uz podosta sreće, ostvario i prvu pobjedu u klasi 500, ona je se dogodila tek ne posljednjoj utrci, kada se Loris već odlučio vratiti u klasu 250. Tu odmah iz prvog pokušaja postaje kontroverzni svjetski prvak, da bi se 2000. ponovo vratio u klasi 500. Nakon dvije sezone na privatnoj Hondi, Capirossi postaje tvornički vozač Ducatija, da bi 5 godina kasnije prešao na tvornički Suzuki.

Titulu prvaka u najjačoj kategoriji nikad nije osvojio, ali je dva puta bio treći u ukupnom poretku, a kad se sve zbroji inkasirao je 29 pobjeda, od čega 9 u najjačoj klasi. Iako je još 2008. godine osvojio svoj ukupno 99. podij, stoticu nije dočekao, a sasvim je izgledno da i neće, bez obzira na to što je do službenog kraja njegove karijere preostalo još 6 utrka.

{gallery}NOVOSTI/N121/Capirossi/Gallery{/gallery}
fbmp ytmp imp