Motosport

Matt Lagriv mijenja dlaku, ali ne i ćud

LagriveXX

Četverostruki je svjetski prvak u utrkama izdržljivosti, a nema vozačku dozvolu. I ne bi mu to bio problem da nije odlučio promijeniti disciplinu i prijaviti se na Dakar

Mnogo je onih koji bi se rado prijavili na rally Dakar, ali to nikad neće učiniti. Najveći problem je skupiti novac, pa skupiti hrabrost, pa skupiti kondiciju za nadljudske napore… Matt Lagrive je poznata ličnost, četverostruki je svjetski endurance prvak i četiri je puta pobijedio na 24 sata Bol d'Ora.

Gore spomenuta ograničenja njemu zapravo ne predstavljaju problem, njega muči jedna puno banalnija stvar. Naime, Iako je iza Lagriva gotovo dva desetljeća duga natjecateljska karijera, on nikada nije ni pokušao položiti vozački ispit za motocikl.

S obzirom na to da se rally Dakar ne sastoji samo od brzinskih ispita, nego i od poveznica koja se voze normalnim cestama otvorenim za promet, Lagrive će konačno morati preskočiti i tu prepreku. Nakon toga mu ostaje samo još odvoziti deset tisuća kilometara u gotovo nemogućim uvjetima.

fbmp ytmp imp