Motosport

Elias na izlaznim vratima?

EliasXX

Iako u vožnji djeluje atraktivno, Elias nije ni Playboy, a ni posebno brz. Zapravo je omalen, a i poprilično spor i zbog toga mu se opasno drma MotoGP stolica

Nakon što je utrku u Mugellu završio kao uvjerljivo posljednji s čak minutom i 15 sekundi zaostatka za pobjednikom Lorenzom i skoro pola minute zaostatka za pretposljednjim de Punietom, nedovoljno brz Toni Elias navodno je dobio ultimatum. Ako u sljedeće tri utrke ne pokaže napredak, leti iz momčadi LCR Honda.

Elias je prošle godine osvojio naslov u Moto2 klasi, te se uz pomoć promotora Dorna, slavodobitno vratio u MotoGP, no od samog ga početka prati izuzetno slabi rezultati, nedostojni njegova renomea, kao i renomea tima za koji vozi. Navodno je problem u tome što na utrkama ne uspijeva dovoljno zagrijati stražnju gumu, no sada je na površinu isplivalo kako bi razlog za to mogao ležati u načinu na koji Elias inzistira da mu podese motocikl.

Uglavnom, momčad je navodno odlučila prestati slušati neobične zahtjeve Španjolca i podesiti motocikl u skladu s osnovnim HRC naputcima, a ako ga ni to ne ubrza, pokazat će mu izlazna vrata. Zasad se ne špekulira o tome tko bi ga eventualno mogao zamijeniti.

fbmp ytmp imp