Motosport

Prva žena u Moto2 prvenstvu

Moto2-zenaXX

Ozlijeđenog Simona bi u Assenu trebala mijenjati Elena Rossell i tako postati prva žena u Moto2 prvenstvu. U MotoGP-u je još uvijek neizvjestan povratak Pedrose, no sasvim je sigurno da ga neće mijenjati kolegica

Iako zasigurno ne nedostaje muških kolega koji bi radi zamijenili ozlijeđenog Simona, njegov će Suter provozati jedna kolegica. Šef momčadi Jorge Martinez odlučio je igrati na dobar marketing, te je za utrku u Assenu angažirao Elenu Rossel, koja se trenutno natječe u španjolskom prvenstvu.

Tako će Elena postati prva žena koja će nastupiti u Moto2 prvenstvu, a Aspar Team će zadobiti pozornost javnosti bez obzira na konačni rezultat. Inače, na prijelazu tisućljeća je u klasi 250 relativno uspješno nastupala simpatična Katja Poensgen, koja je čak i osvojila nekoliko bodova.

I u MotoGP klasi se priprema zamjena. Ako se Pedrosa odluči ne nastupiti na subotnjoj utrci u Assenu, njegovu će Repsol Hondu osedlati Aoyama, koji ove sezone vozi za privatnu momčad Gresini Honda. Na njegovo bi mjesto onda uskočio testni vozač Akiyoshi, koji je Aoyamu mijenjao i prošle godine nakon teške ozljede u Silverstoneu.

fbmp ytmp imp