Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N119/MotoGP-2012/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N119/MotoGP-2012/Gallery

Motosport

Šest novih MotoGP timova

MotoGP-2012XX

Nakon procesa selekcije između 16 zainteresiranih timova, propusnicu za sudjelovanje u MotoGP-u dobilo je šest momčadi koje se trenutno natječu u Moto2

U skladu s novim pravilima za 2012., a koja bi trebala smanjiti troškove nastupa privatnih momčadi, otvoren je natječaj za nove MotoGP timove. Ukupno je bilo prijavljeno 14 novih momčadi, da bi na kraju propusnicu dobilo 6 potencijalnih MotoGP timova. Svaki od tih timova se već natječe u Moto2 prvenstvu, a iduće bi godine imali pravo i na (samo) jednog MotoGP vozača.

Dvije od tih šest momčadi već imaju MotoGP iskustva. Paddock GP Racing, poznatiji pod imenom glavnog sponzora Interwetten, prošle je sezone nastupao u MotoGP-u s Aoyamom. U Moto2 klasi za njih nastupa Thomas Luthi, ujedno i glavni kandidat za otvoreno radno mjesto u najsnažnijoj klasi. I Forward Racing ima kratko MotoGP iskustvo od prije koje godine, no tada je to bila momčad pod imenom Hayate Racing, stvorena samo zato da bi Marco Melandri mogao izvlačiti čuda iz tada već otpisanog Kawasakija.

Na natječaju je očekivano prošao i Marc VDS Racing Team, koji već neko vrijeme pomaže Suteru razviti MotoGP motocikl pokretan BMW-ovim agregatom. Tu je i momčad Kiefer Racing za koju ove godine pobjeđuje Stefan Bradl. On je po logici stvari ujedno i glavni kandidat za posao njihova MotoGP vozača, no navodno mu se nude i Suzuki i Tech 3 Yamaha. S obzirom na to da Bradl trenutno vozi Kalexov motocikl pitanje je hoće li se i taj konstruktor uključiti u MotoGP, što bi - s obzirom na to da su već najavili suradnju s KTM-om u novoj Moto3 kategoriji - značilo da bi imali svoj motociklu u sve tri klase.

I dok je sasvim jasno kako će neobuzdani Andrea Iannone napredovati u MotoGP pod okriljem svoje momčadi, nemoguće je dokučiti s kime će u kraljevsku klasu maturirati momčad BQR, koja je također prošla natječaj. Uglavnom, ako pretpostavimo da će sve ovogodišnje momčadi ostati u MotoGP-u, te uzmemo u obzir da bi Suzuki umjesto samo jednog mogao imati dva vozača, dolazimo do brojke od 24 vozača. No, ni to nije nužno konačan broj budući još uvijek nije obznanjena odluka hoće li se dopustiti nastup nekom novom velikom konstruktoru, odnosno proizvođaču motocikala.

{gallery}NOVOSTI/N119/MotoGP-2012/Gallery{/gallery}
fbmp ytmp imp