Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N116/MotoGP-116/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N116/MotoGP-116/Gallery

Motosport

Stoner započeo s pobjedom

MotoGP-116XX

Kako se i očekivalo, nova MotoGP sezona je započela u znaku Honde. No, i aktualni je prvak Lorenzo pokazao kako će on i Yamaha biti tvrd orah, što se ne bi moglo reći za Rossija i Ducati.

Zimska su testiranja pokazala kako Honda početak sezone dočekuje spremnija od ostalih, a to se potvrdilo i na prvoj utrci sezone u kojoj su motocikli tog japanskog proizvođača zauzeli četiri od prvih pet pozicija. Dostojan protivnik je bio samo Lorenzo na Yamahi, koji je dogurao dosta visoko do drugog mjesta, nakon što je u ranoj fazi utrke nakratko bio i u vodstvu.

Osim aktualnog prvaka Lorenza, o pitanju pobjednika su odlučivali i timski kolege Stoner i Pedrosa. Činilo se da će njih dvojica ostaviti Lorenza, no to je na kraju uspjelo samo Stoneru, koji je negdje sredinom utrke odlučio staviti u brzinu više i lagano se odvojiti na putu do pobjede, proslavivši tako na najbolji način svoj povratak Hondi. Pedrosa je u zadnjoj fazi utrke imao probleme s lijevom rukom i sasvim iscrpljen nije se mogao obraniti od Lorenza, završivši utrku kao 3., s minimalnom prednošću ispred Doviziosa. U utrci u kojoj su vremenski razmaci između vozača bili relativno mali, 5. Marco Simoncelli potvrdio je dobar dan Honde.

Što se Rossija tiče, sedmo mjesto možda nije dostojno njegova renomea, ali je zapravo odvozio bolje nego što su to testiranja dala naslutiti. Svoj je Ducati veći dio utrke držao na 6. mjestu, no uporan Spies se nakon više neuspješnih pokušaja uspio probiti naprijed, nakon čega se s lakoćom udaljio od Rossija. Daleko iza Rossija odvijala se ravnopravna borba u kojoj se na početku najbolje držao Barbera na privatnom Ducatiju, ali je u zadnjoj fazi utrke potonuo u poretku i završio kao pretposljednji odnosno 12.

Tako je 8. mjesto pripalo solidnom Edwardsu ispred Haydena i Aoyame, dok je Crutchlow svoju prvu MotoGP utrku završio kao 11. Prema očekivanjima, posljednji je bio Abraham na Ducatiju, no treba se priznati da je u utrci bio bolji od daleko iskusnijeg Eliasa, koji je nekoliko krugova prije kraja svoju muku završio padom. I de Puniet je utrku završio padom i to već u prvom krugu, a relativno brzo je odustao i njegov timski kolega Capirossi. Bautista je utrku proveo u bolnici nakon što je u petak slomio nogu, što znači da je na startu bilo samo 16. vozača, ali i da po prvi put u više od tri desetljeća u utrci kraljevske klase nije bilo nijednog Suzukija. U Jerezu bi Bautistu trebao zamijeniti već skoro zaboravljeni Hopkins.

{gallery}NOVOSTI/N116/MotoGP-116/Gallery{/gallery}
Više u ovoj kategoriji: « Dakar odlazi i u Peru Generalna proba »
fbmp ytmp imp