Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N115/Akrapovic-XC/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N115/Akrapovic-XC/Gallery

Motosport

Deveti Akrapovič off-road vikend

Akrapovic-XCXX

I ove se godine sezona enduro i quad utrka otvara u okolici Labina s Akrapovič off-road vikendom u organizaciji Enduro Istra Teama. Krajem veljače na scenu stupaju vozači četverocikala, a početkom ožujka ljubitelji endura

Zadnji vikend u veljači, točnije 26. i 27. 2. 2011., na motokros staze u Sv. Martinu kod Labina održat će se quad utrke u klasama Sport i ATV. Obje klase voze po dvije utrke, pri čemu je subotnja utrka na kraćoj i laganoj stazi dok je nedjeljna utrka duža i na zahtjevnijoj stazi, a ukupni se pobjednik određuje zbrajanjem rezultata iz obje utrke. Utrke su amaterskog tipa i nisu potrebne natjecateljske licence, a organizator se pobrinuo i za bogate nagrade sponzora. Prijave su otvorene do 18.02.2011., a moguće se prijaviti i do 25.02.2011.

Tjedan dana kasnije, odnosno 5. i 6. ožujka 2011., održat će se cross country i hard enduro utrka "No Fear No Limits" za motocikle. Događanja počinju već u petak 04.03. sa slobodnim treninzima na motokros i cross country stazi. U subotu 05.03. voze se tri Cross Country utrke u klasama Hobby, Sport i Expert. Svaka od klasa ima različitu stazu i vrijeme trajanja utrke, tako da svatko može pronaći sebi idealnu varijantu. Broj vozača ograničen je po klasama a prijave traju samo do 25.02.2011.

U nedjelju 06.03. održat će se "No Fear No Limits" hard enduro utrka u okolici grada Raše. Ta je utrka po težini staze i sistemu natjecanja slična poznatim "Erzbergrodeo" i "Red Bull Romaniacs" utrkama. Najboljih 100 iz prethodnog dana moći će startati u utrku u kojoj imaju četiri sata vremena da pokušaju skupiti sve kontrolne točke i stići do cilja 34 km duge staze. Dok u klasi Expert voze pojedinačno, u klasi Team voze po dva vozača zajedno tako da si u najtežim trenucima mogu pomoći jer bilo kakva pomoć sa strane nije dozvoljena. Vozačima u klasi Team će staza biti skraćena za dvije najteže dionice, što će im sigurno olakšati posao.

Na utrku se može startati sa svim tipovima motocikla (enduro, motocross i trial), te nije potrebna trkača licenca. Za sigurnost natjecatelja organizator će osigurati vozila hitne pomoći s liječničkom ekipom. Kao i obično osiguran je bogati nagradni fond, a pobjednici se nagrađuju kompletnim ispušnim sustavima generalnog pokrovitelja tvrtke Akrapovič. Sve detalje i dodatne informacije možete dobiti na www.enduro-istra.com ili na tel./fax. 052 852 037.

{gallery}NOVOSTI/N115/Akrapovic-XC/Gallery{/gallery}
Više u ovoj kategoriji: « Moto2 virus Räikkönen i u motokrosu »
fbmp ytmp imp