Motosport

Rossi ipak testira Ducati?

Rossi-testiranjaXX

Dugo je trajala trakavica o tome hoće li mu Yamaha dopustiti da odmah nakon zadnje utrke testira Ducati, a kako sada stvari stoje, izgleda kao da je Rossi ipak dobio zeleno svjetlo

Ubrzo nakon što je objavljeno kako je Rossi potpisao ugovor s Ducatijem, postavilo se pitanje hoće li već dan nakon posljednje utrke, odnosno na jedinim preostalim testiranjima u 2010., Talijan imati pravo isprobati motocikl koji će voziti iduće sezone. Prethodnih godina to možda i nije bilo toliko važno, ali sa bitno smanjenim dozvoljenim terminima za zimska testiranja, svaki je kilometar na stazi vrijedno iskustvo.

 

Po slovu zakona, Rossi nije imao pravo na to testiranje budući ga ugovor s Yamahom veže do kraja kalendarske godine. No, nakon podosta medijske pompe i negativnog imidža koji se zbog toga stvarao, Yamaha je čini se dopustila Rossiju to testiranje. Gospodin Furisawa, koji na kraju godine odlazi u mirovinu i koji je dosad odlično surađivao s Rossijem, pametno je procijenio da se Yamahi ne isplati zaratiti s Rossijem, već da oproštaj treba biti dostojanstven. Ipak, neka se pravila trebaju znati, pa zato očekujte da će Rossi ta testiranja odraditi na crnom motociklu i bez Ducatijevih oznaka na svom kombinezonu.

fbmp ytmp imp