Tomislav Bešenić

Tomislav Bešenić

MotoGP: Evo zašto bi trebali gledati Moto3 utrke!

Kornfeil Le Mans

Moto3 utrke su skoro uvijek neizvjesne, a nerijetko i doista spektakularne. Bio je to itekako slučaj i u Le Mansu gdje je češki veteran Kornfeil čudesno pilotirao u pretposljednjem krugu.

Nema sumnje da MotoGP klasa predstavlja vrhunac motosporta. Neki će reći da se radi o Formuli 1 na dva kotača, no to je zapravo nepravedno jer je MotoGP, po našem skromnom sudu, bitno zanimljiviji format utrkivanja od elitističke procesije na 4 kotača. No, nerijetko, i po broju pretjecanja i po neizvjesnosti, kraljevska klasa djeluje skoro kao uspavanka nakon jutarnje akcije u najslabijoj Moto3 kategoriji.

Tako je bilo i proteklog vikenda u Le Mansu, kada je uz uobičajenu neizvjesnost, Moto3 utrka ponudila i doista spektakularan rasplet. Pripadajuće akcijske fotografije su u donjoj galeriji, ali dopustite nam da prvo stavimo stvari u kontekst.

Dakle, u posljednji zavoj pretposljednjeg kruga, unutar jedva nešto više od jedne sekunde razmaka, ulazi čak osmorica vozača. Među njima Enea Bastianini pada, a njegova se Honda, izvaljena na boku, prepriječila KTM-u Jakuba Kornfeila. U tom trenutku češki vozač u odlučuje otpustiti kočnice i umjesto toga dodati gas, prepoznavši u posrnuloj Hondi skakaonicu.

Zahvaljujući tome što trenira motokros, Kornfeil svoju jubilarnu 150. utrku nije završio padom, nego je, držeći gas otvorenim, ostao na kotačima i nakon što je u duboki šljunak sletio ukoso na prednjem kotaču. Ležerno je pogledao preko ramena i vratio se na stazu, te završio utrku na 6. mjestu. Telemetrija pokazuje da je letio deset metara, pa ne čudi da je pri doskoku slomio karbonsko sjedalo. Kasnije je izjavio da ga u posljednjem krugu nisu boljeli testisi, nego penis, a ako je s njim slomio to karbonsko sjedalo, onda češki vozač zaslužuje i utoliko veći respekt.

Fotografije njegovog leta pogledajte u donjoj galeriji, a kao bonus vam donosimo i fotografije iz pretposljednjeg zavoja posljednjeg kruga, gdje se Di Giannantonio (#21) uspio probiti u vodstvo ispred Bezzecchija (#12), koji na izlasku žestoko dodaje gas i biva katapultiran s KTM-a, pri čemu se u njegov motocikli zalijeće Martin (#88). Za vrijeme snimanja ovih fotografija nitko nije ozbiljnije ozlijeđen.

Ako želite vidjeti više takve akcije, možda ne bi bilo loše da u nedjelju 3. lipnja koju minutu prije 11 prebacite na SportKlub TV i uživate u Moto3 utrci. Prošle godine je na toj stazi Tony Arbolino, nakon 20 krugova borbe, kasnio nepune 3,5 sekunde za pobjednikom, a svejedno završio na tek 21. mjestu.

Novitet: Royal Enfield Classic 500 Pegasus

500 Pegasus

Posebna serija od tisuću Pegasusa odaje počast padobrancima i Flyning Flea modelima koji su bacani iz aviona za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Diljem cijelog svijeta su iz vojnih aviona razbacana cijela „jata“ Flying Flea modela, laganih 125-ica fiksiranih u metalnom kavezu i opremljenih padobranom. Sve kako bi britanski padobranci po doskoku na neprijateljski teritorij imali na čemu juriti.

Budući da se Royal Enfield duhom i tijelom sve više vraća u Europu i na rodnu britansku grudu, odlučili su iskoristiti tu epizodu iz Drugog svjetskog rata i predstaviti Pegasus verziju aktualnog modela Classic 500, koji je, inače, za 2018. dobio stražnji disk i zadovoljio Euro4 norme. Kako bi imao poveznicu s Flying Flea modelima, Pegasus se, osim po ratničkoj boji, od običnog Classica razlikuje i po nekim zgodnim detaljima.

Tako se na spremniku goriva nalazi Peagasus amblem, kao zaštitni znak padobranske pukovnije, a tu je jasno otisnut i serijski broj konkretnog primjerka motocikla. Osim toga, na bočnom poklopcu motora je i žuta trakica s kojom se na Flying Fle modelima, kod ukrcavanja na avion, označavalo težište. Tu su i još neke sitnice, poput u smeđe obojanih ručki, ali i velike bočne torbe, na kojima se također nalazi amblem „letećeg konja“.

Biti će proizvedeno tisuću komada Pegasusa, a donekle je zanimljivo da će njih samo 190 završiti u Velikoj Britaniji, gdje će se prodavati po cijeni od 5.000 funti. Tehnički podaci bi trebali ostati isti kao i na modelu Classic 500, što znači da je 27 KS zaduženo za pokretanje blizu 200 kg.

RoyalEnfieldPegasus

  • Objavljeno u NOVITETI

Dakar 2019: Cijeli reli u Peruu

Dakar2019 1

Organizatorima se očito smanjuje manevarski prostor u Južnoj Americi. Vrijeme je za povratak u Afriku?

Dobra je vijest što će se idući reli Dakar voziti u Peruu. Tamošnje pustinje vjerno repliciraju Saharu, na sveopće veselje natjecatelja, kojima je u Južnoj Americi znalo nedostajati pijeska. No, to što će se cijeli reli voziti na teritoriju samo jedne države predstavlja presedan koji ukazuje da organizatorima nedostaje manevarskog prostora.

Čile se već prije koju godinu zahvalio na suradnji, no ASO se u Argentinu uvijek mogao pouzdati kao u domaćina. Da li zbog mjera štednje, ili jednostavno zasićenosti, ljubav je očito pukla. Bolivija je pak inzistirala na tome da se reli vozi kroz što više regija te zemlje, na što organizatori relija nisu htjeli pristati, vjerojatno zato jer se natjecatelji bune protiv tamošnjeg rijetkog zraka, hladnoće, kiše, snijega, blata, udara munja...

I tako je odlučeno da će se ove godine voziti samo u Peruu, koji se na prethodnom izdanju ovog relija, nakon duge pauze vratio na rutu. Natjecatelji su uglavnom oduševljeni tamošnjim pustinjama i ugodno preplašeni pješčanim dinama u Ica i Tanaka regijama. Ruta će ići i nekim dijelovima Perua gdje dosad nije bila, no ograničenost na samo jednu zemlju znači da će program biti skraćen, pa će se umjesto uobičajena dva tjedna voziti od 6. do 17. siječnja, s deset predviđenih etapa.

Taj manjak natjecateljskih dana će se vjerojatno kompenzirati time što će etape biti dugačke i zahtjevne. Tvrtka ASO, kao organizator relija, najavljuje da će svaka iduća etapa biti teža od one prethodne. Zbog otvorenog pustinjskog terena navigacija bi mogla biti i važnija nego dosad, a po novim pravilima bi oni koji odustanu na prvim etapama mogli ponovo krenuti nakon dana odmora i biti u zasebnom poretku. No, ta opcija ne vrijedi za vozače motocikala i četverocikala.

Dakako, da ovakav razvoj događaja potencira priče o povratku na teritorij Afrike, možda već 2020. Prije godinu ili dvije u takvim se kombinacijama spominjala Južnoafrička Republika, a sada se špekulacijama priključuje i susjedna Namibija, te njoj susjedna Angola. Ovdje bliže nama, na sjeveru afričkog kontinenta, je navodno zanimljiv ogroman teritorij Alžira.

Tisuću eura popusta na H-D Touring modele

flhx 1

Do kraja lipnja traje akcija tijekom koje možete dobiti 1.000 eura popusta na neke Harley-Davidson Touring modele.

Ograničena ponuda se odnosi na Road King, Road King Special, Street Glide, Road Glide Ultra, Ultra Limited i Ultra Limited Low. Dakako da ponuda vrijedi do isteka zaliha. Više informacija doznajte kod ovlaštenog zastupnika.

  • Objavljeno u POPUSTI
Pretplati se na ovaj RSS feed