Novosti

Noviteti: Triumph Speed 94 & Speed 94R

7129

U čast prvog Speed Triplea, Triumph je predstavio dva slavljenička modela koji će biti zanimljivi tek najzagriženijim ljubiteljima.

 

U Triumphu će iskoristiti baš svaku priliku da predstave posebnu verziju, posebno kad je u pitanju već tržišno umorni model. Tako su u povodu 21. rođendana originalnog modela Speed Triple - koji je mnogim svojim elementima udario temelje današnjim sportskim nakedima - upravo izbacili dvije slavljeničke edicije s oznakama Speed 94 i Speed 94R.

 

Iza svoje dosta zanimljive oznake, Speed 94 ne skriva baš ništa posebno. Glavna razlika u odnosu na Speed Triple odnosi se na žutu ili crnu boju koju bi trebale podsjetiti na kolorite modela iz 1994. U tom stilu su izvedene i oznake na motociklu, dok su neki elementi, poput ispušnog lonca, obojani u crno. Uglavnom, samo će najveći ljubitelji ove marke prepoznati kako se radi o posebnom modelu, a isto vrijedi i za Speed 94R, koji je, jednako kao i klasični Speed Triple R, opremljen Öhlins komponentama ovjesa, Brembo prednjim kliještima iz jednog komada i boljim Pirelli gumama.

 

Jasno, tehnički podaci su potpuno isti kao i na modelima Speed Triple, a to znači da trocilindrični agregat od 1.050 ccm razvija 133 KS koje pokreću 214 „mokrih" kilograma. Za očekivati je da će Triumph uskoro izbaciti i novi Speed Triple, no te ne znači da u međuvremenu nećemo vidjeti još neku (ne baš) posebnu ediciju aktualnog modela.

SpeedTriple94

fbmp ytmp imp