Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N138/Superleggera/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N138/Superleggera/Gallery

Novosti

Novitet: Ducati 1199 Superleggera

slikaXX
Egzotična Superleggera verzija Panigalea donosi ekstreman omjer snage, težine i cijene

Čak će i oni kojima je talijanski jezik sasvim stran dobro pretpostaviti kako se iza imena 1199 Superleggera skriva bitno olakšana verzija Panigalea. Nastala na bazi modela 1199 Panigale R, egzotična Superleggera koristi daleko više titana, karbona i magnezija, a ima i osnažen V2 agregat. Pritom u Ducatiju tvrde da Superleggera sa 177 „mokrih“ kg i više od 200 KS pri 11.500 okr/min ima najbolji omjer snage i težine za jedan serijski motocikl.

12 kg uštede na težini ostvareno je tako da su prednji dio „monocoque“ okvira i kotači izrađeni od magnezija, dok su stražnji dio okvira i kompletni oklopi od ugljičnih vlakana. Istovremeno, dok su kod verzije R klipnjača i usisni ventili od titana, kod Superleggere su i ispušni ventili izrađeni od istog laganog materijala, čija se primjena proteže i na kompletan ispušni sustav. U igri su i novi klipovi s kojima raste stupanj kompresije, a imaju samo dva klipna prstena

Ovjes je marke Öhlins i izrađen je po najnovijoj modi, a o posvećenosti štednji težine govori i opruga monoamortizera izrađena od titana. Dakako, tu su i najsnažnije Brembo kočnice i opsežan elektronski paket, koji uključuje i novi sustav za kontrolu podizanja prednjeg kotača.

Superleggera je homologirana za cestu, ali se nudi i s dodatnim natjecateljskim kitom kod kojeg je najvažnija stavka Akrapovič ispušni sustav, najzaslužniji za dodatnih 2,5 kg manjka i 5 KS viška. Ipak, za pretpostaviti je da većina od planiranih 500 komada neće vidjeti ni cestu ni pistu, već će, slično kao i u slučaju modela Desmosedici RR, čamiti u garaži ili dnevnom boravku nekog zaluđenog kolekcionara. A takvih je sasvim dovoljno da se 1199 Superleggera rasproda u trenu, bez obzira na očekivanu cijenu od kakvih 70 tisuća eura.

{gallery}NOVOSTI/N138/Superleggera/Gallery{/gallery}





fbmp ytmp imp