Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N138/SpeedTripleR/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N138/SpeedTripleR/Gallery

Novosti

Novitet: Triumph Speed Triple R za 2014.

slikaXX

Speed Triple R je uljepšan plastičnim pokrovima i crvenim detaljima. Računa li se to kao redizajn?

U veljači su predstavili strogo ograničenu seriju Speed Triple R SE, početkom ožujka je i osnovni Speed Triple dobio SE oznaku i plavi okvir, da bi već u lipnju stigao i Speed Triple za 2014., s novim bojama, bogatijom opremom i modernijim stražnjim svjetlom. Nije ni čudo što nam je promaklo da je prije mjesec dana izbačena još jedna „nova“ varijanta Speed Triplea, ovaj put je i model R predstavljen u izdanju za 2014.

Iako u Triumphu promjene na Speed Tripleu R za 2014. smatraju redizajnom, to je ipak malo preteška riječ budući je, kao i kod ostalih Speed Triple modela, glavna novost seljenje plastičnih pokrova iz dodatne u serijsku opremu. Tako od sada Speed Triple R ima maskicu, oplate s donje strane agregata i poklopac sjedala suvozača.

Osim toga, stražnje svjetlo je postalo prozirno, a bočne plastike su sada obojane u žarku crvenu boju što se zgodno slaže s crvenim nosačem stražnjeg kraja. Tu su i crveni obrubi kotača, za koje u Triuphu također tvrde da su novost, iako su se nalazili i na dosadašnjem modelu, a u igri su i dalje crna i bijela varijanta Speed Triplea.

Mehanički nije promijenjeno apsolutno ništa. Trocilindrični agregat iz 1.050 ccm razvija 133 KS pri 9.400 okr/min, a razlike u odnosu na osnovni model se i dalje svode na 2 kg manju težinu, kompletan Öhlins ovjes i snažnije Brembo kočnice, s time da verzija R već u seriji dolazi s ABS-om, koji se može i isključiti. Nakon ovih „dramatičnih“ promjena, ostaje samo očekivati i novu Special Edition verziju. Vjerojatno je samo pitanje dana.


{gallery}NOVOSTI/N138/SpeedTripleR/Gallery{/gallery}












Više u ovoj kategoriji: « Novitet: BMW R nineT Model T iz Urala »
fbmp ytmp imp