Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N137/Freeride250R/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N137/Freeride250R/Gallery

Novosti

Novitet: KTM Freeride 250R



slikaXX
Freeride E je još na čekanju, no stigao je 250R s dvotaktnim agregatom i ciklistikom modela 350

Kad se spomene KTM Freeride, prva asocijacija je električni Freeride E i zato pomalo iznenađuje da je u sklopu iste obitelji KTM odlučio predstaviti i model 250R, koji koristi „prljavu“ dvotaktnu tehnologiju preuzetu od ekstremnog hard-endura 250 EXC. Ipak, budući je Freeride 250R zamišljen kao prijateljski ustrojen motocikl za svaki dan i povremenu hard-enduro vožnju, taj je dvotaktni agregat temeljito prilagođen novoj sredini i namjeni te, između ostalog, koristi gorivu smjesu sa smanjenim postotkom ulja, što znači da bi trebao ispuštati osjetno manje dima.

Zapravo, EXC agregat je poslužio samo kao osnova, pa tako 250R ima novu glavu i cilindar, a iz igre su izbačeni i ispušni ventil i poluga nožnog pokretača. Snaga je drastično smanjenja na 25 KS u verziji bez blokade, a Freeride će biti dostupan i u verziji homologiranoj za cestu, no tada je opremljen s kitom za dodatno ograničenje snage.

Ostatak motocikla se bazira na četverotaktnom modelu Freeride 350, kojem su za 2014. unaprijeđeni pogonski agregat i mjenjačka kutija. Dakle, ostaje još samo čekati da započne i serijska proizvodnja dugo najavljivanog modela Freeride E, a više o svemu možete pročitati u nadolazećem broju Moto Pulsa.

Foto: H. Mitterbauer


{gallery}NOVOSTI/N137/Freeride250R/Gallery{/gallery}




fbmp ytmp imp