Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N137/Indian2014/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N137/Indian2014/Gallery

Novosti

Noviteti: Tri Indiana nove generacije


slikaXX

Indian je predstavio tri bratska motocikla potpuno nove generacije. Naš favorit je Chieftain

V2 agregat Thunder Stroke 111 su predstavili već ranije, a sada su pokazali i kako to izgleda kad ga ugrade u aluminijski okvir. Dakako, zrakom hlađeni V2 agregat je vjeran tradiciji, pa se tako i dalje hladi zrakom, ima 3 bregaste osovine u bloku i 2 ventila po cilindru. Ipak, elektronsko ubrizgavanja goriva i elektronska kontrola gasa potvrđuju da je riječ o proizvodu 21. stoljeća, koji iz svojih 111 kubnih inča (1.819 ccm) isijava sa 162 Nm pri 3.000 okr/min.

Thunder Stroke agregat je odmah ugrađen u tri konstrukcijski iznimno slična modela, koja se mogu pohvaliti serijski ugrađenim ABS-om, bezkontaktnim ključem, tempomatom, dodatnim svjetlima... Dunlop gume su dimenzija 130/90-16 i 180/60-16, dok su za zaustavljanje zaduženi dvostruki prednji disk s četveroklipnim kliještima i stražnji disk s dvoklipnim kliještima.

Početak ponude čini Chief Classic, tipičan custom cruiser motocikl, koji dubokim prednjim blatobranom već iz daljine otkriva svoje porijeklo. On je ujedno i najslabije opremljen, pa se tako za njega deklarira da ima pet stupnjeva prijenosa, dok druga dva modela imaju i šesti.

Chief Vintage ima sve što i Chief Classic, plus već spomenuti 6. stupanj prijenosa, prozirni vjetrobran, kožne bočne torbe i još pokoju sitnicu. S muških 363 kg (sa svim tekućinama) je nepunih 11 kg teži od Classica, dok je istovremeno s početno cijenom od 20.999 USD za 2 tisuća dolara skuplji.

Najatraktivniji model je Chieftain, koji je ujedno i najskuplji s cijenom od 22.999 USD za američko tržište. Chieftain se svrstava u kategoriju sve popularnijih „baggera“, a privlačnim ga čini kombinacija većinom klasičnog dizajna s ponekim modernijim detaljima. Osovinski razmak od 1.668 mm mu je za 61 mm kraći nego na druga dva modela, dok je sa 385 kg najteži u ovom društvu, ali i najbogatije opremljen s elektronski podesivim vjetrobranom, senzorom pritiska u gumama, radio uređajem…

Polaris je s markom Victory već pokazao da ima protuotrov za konzervativni Harley-Davidson, ostaje za vidjeti hoće li pod njihovom palicom i Indian ponovo postati dostojan svojeg vjekovječnog neprijatelja.

{gallery}NOVOSTI/N137/Indian2014/Gallery{/gallery}


fbmp ytmp imp