Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N137/Delight/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N137/Delight/Gallery

Novosti

Novitet: Yamaha D'elight 125

slikaXX


Iza retro dizajna skriva se novi model, najpristupačniji i najlakši Yamahin skuter u klasi 125

Yamaha je još krajem prošle godine stidljivo predstavila tada još neimenovani skuter, koji bi trebao kombinirati nisku cijenu s visokim estetskim potrebama europskog kupca. Tajna je u tome da se jednostavna tehnologija preuzeta s pristupačnih Yamahinih skutera namijenjenih dalekoistočnim tržištima upakira u dopadljivi retro dizajn.

Sada je taj skuter i službeno predstavljen te je dobio dvosmisleno ime D'elight, koje bi trebalo sugerirati da predstavlja užitak u vožnji i da je lagan. U ovo potonje nema sumnje, budući s deklariranih 98 kg spada u pero laku kategoriju među skuterima te zapremine. Jedva nešto teži od „pedesetica“ i otprilike toliko kompaktan, D'elight 125 bi se trebao u gradskoj vožnji snalaziti kao riba u vodi, a u prilog okretnosti idu i mali kotači s pripadajućim gumama dimenzija 90/90-12. Istovremeno, praktičnost je donekle umanjena relativno skromnim prostorom pod sjedalom u kojeg stane samo jet kaciga, dok se u prednjem štitu nalazi mali otvoreni pretinac.

Jednostavni dvoventilski četverotaktni agregat od 114 ccm je prisilno hlađen zrakom i opremljen elektronskim ubrizgavanjem, a isporučuje skromnih 7,2 KS pri 7.000 okr/min te 7,6 Nm pri 5.500 okr/min. Performanse očito nisu njegova jača strana, ali ekonomična potrošnja goriva vjerojatno jest, baš kao i niski troškovi proizvodnje zahvaljujući čemu bi se D'elight 125 na europskim tržištima trebao zadržati u okvirima cijene od 2 tisuće eura. Prodaja kreće od kolovoza, a D'elight će biti dostupan u bijeloj, crnoj i smeđoj boji.

{gallery}NOVOSTI/N137/Delight/Gallery{/gallery}




fbmp ytmp imp