Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N136/YZF/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N136/YZF/Gallery

Novosti

Noviteti: Yamaha YZ 250F i YZ 450F

slikaXX
Uz dorađeni YZ 450F predstavljen je novi YZ 250F, koji sada također ima „naopačke“ okrenut agregat

Već nekoliko godina Yamaha u svoj „kraljevski“ motokros motocikl YZ 450F ugrađuje unazad nagnuti agregat, kod kojeg je ispuh s prednje, a usis sa stražnje snage. Jedna od prednosti takvog pristupa trebala je biti i centralizacija masa, a na modelu 2014. se ide i korak dalje u tom smjeru.

Najveća novost je da cijev ispušnog sustava više ne ide direktno ispod stražnjeg blatobrana, gdje je bila smotana u spiralu kako bi se dobila potrebna dužina, već sada obavija agregat s prednje snage prije nego krene prema straga smještenom ispušnom topu. U kombinaciji s drugim doradama na agregatu, koje uključuju veće ventile, novu elektronsku upravljačku jedinicu i drugačije bregaste osovine, agregat bi trebao imati izdašniju krivulju snage, a boljem odgovoru na zakretanje gasa trebali bi pridonijeti i promijenjeni prijenosni odnosi u mjenjaču.

Daleko dramatičnijim promjenama podvrgnut je model YZ 250F, koji po uzoru na snažniji model sada također ima unazad nagnuti i izokrenuti cilindar. U paketu s novim agregatom stigao je sustav elektronskog ubrizgavanja goriva, a iako je sada još sličniji svom snažnijem bratu, sa deklariranih 105 kg je za 6 kg lakši od 450-ice, što bi mu u kombinaciji s 5 mm kraćim razmakom trebalo osigurati očekivanu prednost po pitanju okretnosti.

Kako je to običaj za perjanice Yamahine motokros ponude, oba su modela dostupna u tradicionalnoj plavo-bijeloj ili pomodnijoj bijelo-crvenoj varijanti.


{gallery}NOVOSTI/N136/YZF/Gallery{/gallery}



fbmp ytmp imp