Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N135/NeosEasy/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N135/NeosEasy/Gallery

Novosti

Neo's Easy – najpristupačnija Yamaha


slikaXX


Zahvalni Neo's predstavljen je i u spartanskoj verziji Easy, stvorenoj po mjeri najvećih škrtica

Već dugi niz godina Neo's 50 spada u vrh ponude kad je u pitanju omjer uloženog i dobivenog, a sada je odrađen i dodatni korak u tom smjeru. Naime, nakon što je prije nekoliko sezona nepoderivom dvotaktnom modelu pridružen i štedljivi četverotaktni Neo's 4, ovog je proljeća na tržište stigao i spartanski Neo's Easy.

Novo pridošli Easy se bazira na aktualnom dvotaktnom modelu, s kojim dijeli praktično sve najvitalnije dijelove, uključujući i sam agregat za kojeg se u ovom slučaju deklarira 3 KS pri 6.750 okr/min i 3,2 Nm pri 6.500 okr/min. Najvidljivija razlika je u kotačima, koji i dalje udomljuju gume dimenzija 120/70-12 i 130/70-12, ali su kod modela Easy sami naplatci izrađeni od čeličnog lima.

Isto tako, naprijed ne nalazimo mali disk, nego je umjesto toga, baš kao i na stražnjem kotaču, za kočenje zadužen bubanj promjera 110 mm. Potpuno digitalna ploča s instrumentima je zamijenjena analognim brzinomjerom uz kojeg se našlo mjesta još samo za kontrolnu žaruljicu rezerve goriva, a konačni pečat spartanskom vozačkom okruženju daje i izostanak desnog retrovizora i tipke elektropokretača.

Dakle, dvotaktni se agregat pokreće samo nožnom polugom, no zato je Easy za 3.300 kuna pristupačniji od običnog dvotaktnog modela Neo's. S traženih 10.990 kuna Neo's Easy nije samo najjeftinija Yamaha nego svojom cijenom konkurira i najpovoljnijim tajvanskim modelima.

{gallery}NOVOSTI/N135/NeosEasy/Gallery{/gallery}



fbmp ytmp imp