Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N135/Bolt/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N135/Bolt/Gallery

Novosti

Nova Yamaha Bolt


slikaXX
Nastao na predlošku Midnight Stara 950, asketski Bolt je spreman za napad na H-D Sportster

Zasad je riječ o modelu za američko tržište, ali Bolt svojim minimalističkim i čistim stilom ima potencijala privući i europske kupce. Zapravo, Bolt bi mogao biti još više po mjeri ovdašnjih kupaca od vrlo dobrog Midnight Stara 950, na čijoj je bazi nastao i u odnosu na kojeg je 600 dolara jeftiniji.

Pritom Bolt nije samo „očupani“ Midnight Star (koji se u SAD-u zove V Star), nego ima i drugačiji i kompaktniji okvir s kojim je osovinski razmak s 1.685 smanjen na 1.569 mm. Zrakom hlađeni V2 agregat je i dalje kruto spojen s okvirom kako bi se do vozača bolje prenosile vibracije, a njegovih 54 KS ima zadatak gurati 245 kg težak motocikl, što je značajnih 33 kg manje od Midnight Stara.

Bobber duhu ovog motocikla pridonosi maleni spremnik goriva zapremine 12 litara, a autentičnost cijele priče podebljavaju i metalni blatobrani. Lijepo je izvedeno i stražnje svjetlo, čak i ako njegova LED tehnologija nije u arhaičnom duhu ovog motocikla, što još više vrijedi za digitalnu i ne posebno lijepu ploču s instrumentima. Istovremeno je u prodaju pušten i Bolt R, kojeg je najlakše prepoznati po odvojenim spremnicima na stražnjim amortizerima, crnim retrovizorima i izostanku sjedala suvozača.

{gallery}NOVOSTI/N135/Bolt/Gallery{/gallery}

fbmp ytmp imp