Novosti

Kraj bezvlašća u HMS-u

stjepan_persin_1
Kraj bezvlašća u HMS-u - Stjepan Peršin novi predsjednik

Završena je trakavica oko konstituiranja nove Skupštine Hrvatskog motociklističkog saveza. Bezvlašće je trajalo gotovo godinu i pol. Agoniju je proizveo kontroverzni predsjednik Rajko Vučković, na čiji rad je bilo puno prigovora, kao i na legitimitet njegovom Upravnog odbora i Skupštine HMS-a.

Nakon što mu je istekao mandat, a nije na regularan način ostvaren pokušaj konstituiranja nove Skupštine, u dva različita pokušaja, Savez je djelovao bez najviših tijela, uz mnogo skandala.

Koncem prošle godine, ponovno su održane dvije izvanredne izborne Skupštine. Jednu je sazvao Dean Grbac, 20. Prosinca, a drugu Stjepan Peršin, 22. Prosinca.

Ovih dana, Gradski ured za opću upravu u Zagrebu donio je rješenja.

Odobren je zahtjev za upis promjena osobe ovlaštene za zastupanje i Statuta Hrvatskog motociklističkog saveza u Registar udruga Republike Hrvatske i potvrđen Stjepan Peršin, kao predsjednik Saveza, odnosno osoba ovlaštena za njegovo zastupanje. Tako je ovjeren i Statut HMS-a usvojen na 8. Izvanrednoj izbornoj sjednici HMS-a održanoj u Zagrebu, 22. Prosinca 2012. godine. Upis u Registar Udruga, pod brojem 0608, izvršen je 15. Ožujka ove godine.

Iz obrazloženja je vidljivo kako je spomenuta Skupština ispunila propisane uvjete takvog postupka.

Gradski ured za opću upravu u Zagrebu izdao je i drugo rješenje, od 13. Ožujka 2013., kojim se odbija zahtjev Deana Grbca, podnesen u ime HMS-a za upis promjena osobe ovlaštene za zastupanje i Statuta Saveza u Registar udruga RH, temeljem 8. Izvanredne izborne Skupštine HMS-a održane 20. Prosinca 2012. Godine.

Ta Skupština, kako stoji u obrazloženju rješenja Gradskog ureda za opću upravu, nije ispunila propisane uvjete.


Novi predsjednik Hrvatskog motociklističkog saveza dakle je Stjepan Peršin, iz Križevaca, dugogodišnji istaknuti motociklistički djelatnik.

Prema odlukama spomenute izborne Skupštine, novi Upravni odbor HMS-a Čine; Miro Papac, Mladen Čop, Milivoj Gregurić, Zdravko leljak, Ivan Pogorilić, Zvonko Pavlic, Vladimir Pavlin i Igor Bošković.

U Nadzornom odboru su; Dragutin Srečec, Ivica Mihaljević i Pavao Budinšćak, a u Sudu časti; Emil Jurada, Roman Ivanov i Darko Barišić.

Više u ovoj kategoriji: « Kawasaki ne poriče Kawasaki »
fbmp ytmp imp