Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N132/V-Strom/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N132/V-Strom/Gallery

Novosti

Bajka iz Suzukija?

slikaXX
Znate onu bajku o ružnom pačetu i labudu? Nadamo se da će ona vrijediti i za V-Stroma 1000

Suzuki još nije predstavio neki opipljiv novitet za 2013., no zato je uzburkao duhove najavom jednog modela za 2014. Riječ je o V-Stromu 1000 Concept, koji je, kako mu ime kaže, zasad samo koncept, ali bi, ako ne i prije, na tržište trebao sletjeti 2014. godine.

I što je tu sporno? Kako smo to kod Suzukija posljednjih godina već navikli, koplja se lome oko dizajna. Davno su prošla vremena kada su putni motocikli plijenili ljepotom, a osim toga, kako dani prolaze, V-Strom 1000 Concept nam je sve manje čudan, ali još uvijek djeluje poprilično neobično i nimalo markantno. U Suzukiju tvrde da ih je inspirirao DR 750S s kraja 80-ih, no nama novi Storm budi asocijacije na KTM-ovog „čudnovatog kljunaša“ s oznakom SM 690, koji ne može pohvaliti ni dugačkom ni uspješnom karijerom.

Što se tiče tehnike, iz Suzukija još uvijek ne dolaze konkretne brojke nego samo natuknice. Prema njima bi se u novi aluminijski okvir trebao ugrađivati V2 agregat, koji je bliski rođak onog iz starog V-Stroma 1000, ali je, navodno, temeljito promijenjen. Osim toga, biti će opremljen i elektronikom po posljednjoj modi, koja uključuje i sustav kontrole proklizavanja.

Dakako, V-Strom 1000 će dolaziti i s ABS-om, a ostaje za vidjeti hoće li se radijalna kočiona kliješta, baš kao i izokrenuta prednja vilica, s koncepta preseliti i na serijski model. Podesivi vjetrobran i udobno sjedalo su standard u ovoj klasi, a V-Strom bi trebao doći i s inovativnim sustavom za pričvršćivanje prtljage.

Iako V-Storm 1000 Concept već sada djeluje spreman za proizvodnju, trebat će pričekati još neko vrijeme da ugledamo i konačnu verziju. Sa malim kljunom i tužnim pogledom ima sve karakteristike (ružnog) pačeta, ostaje nam vidjeti hoće li i na tome i ostati ili će se do 2014. ipak pretvoriti u nekog privlačnijeg labuda.


{gallery}NOVOSTI/N132/V-Strom/Gallery{/gallery}




fbmp ytmp imp