Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N132/RSV4ABS/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N132/RSV4ABS/Gallery

Novosti

Dorađeni RSV4 Factory APRC od sada i s ABS-om

slikaXX
Aprilia RSV4 Factory za 2013. nije dobila samo ABS, nego i snažniji agregat, dorađenu elektroniku…

Iako pretpostavljamo da glavninu noviteta čuvaju za salon u Milanu, Aprilia je i u Kölnu ponudila novost u obliku dorađene verzije svog top modela RSV4 Factory APRC. Najvažnija promjena je ugradnja sportskog ABS-a, kojeg su u Apriliji razvijali direktno s Boschom te bi, prema njihovom tvrdnjama, trebao biti u vrhu svoje kategorije.

Kao takav, ABS ima tri različita načina rada, koje odabirete ovisno o tome da li vozite na natjecateljskoj stazi, na cesti ili po kiši, a ako želite, možete ga i isključiti. U kombinaciji s njime došla su i nova Brembo radijalna kliješta i radijalna pumpa.

Sam ABS teži tek 2 kg, a budući je njegova centralna jedinica smještena ispod spremnika goriva, došlo je do promjena i na tom dijelu, pa je tako zapremina porasla sa 17 na 18,5 litara, pri čemu je promijenjen i sam oblik spremnika goriva kako bi pružio bolje uporište natkoljenicama.

Model RSV4 Factory ABS je poseban i po tome što je spušteno sjedalo, ne samo zbog promjene ergonomije, nego i u svrhu postizanja boljeg rasporeda težine, a iz istog je razloga u aluminijskom okviru repozicioniran V4 agregat. Osim toga, pogonski je agregat za 4 KS snažniji i razvija 184 KS pri 12.500 okr/min, dok je okretni moment neznatno porastao na 117 Nm pri 10.500 okr/min.

Kako bi se tako porasli potencijali lakše držali pod kontrolom, usavršen je i elektronski APRC paket, u koji je i dalje ukomponirana kontrola proklizavanja, kontrola podizanja na stražnji kotač, pomoć pri startu i „quick-shifter“.

{gallery}NOVOSTI/N132/RSV4ABS/Gallery{/gallery}

fbmp ytmp imp