Novosti

42. Motohappening


HappeningXX
Na Grobniku je odrađen 42. Motohappening, kojeg je obilježio uspješan povratak na jednodnevni format


Povratkom Motohappeninga na nekadašnji jednodnevni program nije se mnogo toga izgubilo. Zapravo, dobilo se na dinamici cijelog događanja, kojeg su obilježili lijepo vrijeme, solidno popunjeni treninzi i utrke, te na kraju svega atraktivan stunt show.

Glavna se promjena odnosila na treninge, koji su se vozili u dvije grupe (Sport i Amater) te su po prvi put ujedno predstavljali i kvalifikacijski trening budući su se po ostvarenim vremenima formirale startne rešetke za kasnije utrke. Nakon odrađenih treninga i rekreativne vožnje u 16 sati je došlo vrijeme i za utrke.

Prva je startala zajednička utrka za klase No Limit, Proserija i Serija, no u zavoju broj 2. je zbog nepažnje jednog vozača došlo do masovnog izlijetanja sa staze što je uzrokovalo prekid.

U ponovljenom startu dobro je krenuo Mate Sošić, ali nije mogao do kraja parirati Dariju Horvatu, koji je na putu do uvjerljive pobjede, ujedno i slavlja u klasi No Limit 1000, sa svojom Yamahom R1 odvezao respektabilni najbrži krug u vremenu 1:30.851. Pobjednici ostalih klasa su Mirko Pilitri (No Limit 600, Yamaha R6), Emil Kotvica (Proserija 1000, BMW S 1000 RR), Mario Dujmović (Proserija 600, Kawasaki ZX-6R), Zlatko Matanović (Serija 1000, Aprilia RSV4) i Dejan Kopčič (Serija 600, Kawasaki ZX-6R).

S malim zakašnjenjem krenula je i već tradicionalna utrka Aprilia-Spyke-Vemar kupa u kojoj je slavio Manuel Matanović ispred izjednačenog trojca u sastavu Vujica, Kotvica i Gorički. Treća utrka dana okupila je vozače dvocilindričnih motocikala, nakeda i oldtimera, u kojoj su po tko zna koji put dominirali Janez Jeršin, ukupni pobjednik u klasi BOT (Aprilia RSV 1000), te Drago Čepon, koji je s Tuonom V4 slavio u klasi Naked. Oldtimeri su vozili u nekoli klasa, a ukupno najbrži među njima je bio Zoran Salopek, na raritetnoj Hondi VF 1000 R.

Za zavrršnu atrakciju ponovo su pobrinuli stunteri. Među akrobatima na skuterima odličan je nastup odradila i jedna dama, Anamarija Matoc, ali je na kraju ipak pobijedio Leo Ikić, dok je među vozačima motocikala najbolje trikove ponovo izveo Jure Križman.



Više u ovoj kategoriji: « Aprilia Mana X Pretplata Moto Puls »
fbmp ytmp imp