Novosti

Zločin bez kazne

GladiusXXX

Ako su željeli oživjeti natjecateljske grafike s kojima je Barry Sheene 70-ih godina proslavio Suzuki, nisu li mogli uzeti prikladniji model od Gladiusa?


Dvije su nam stvari jasne kod ove ograničene serije posebno obojanog Gladiusa. Kao prvo, lako je razumjeti zašto su željeli oživjeti boje koje je na pistama diljem svijeta proslavio Barry Sheene, upravljajući Suzukijem RG500. Isto tako, jasno nam je i zašto je taj model, barem zasad, ponuđen samo na tržištu Velike Britanije.

No, nije nam bilo jasno zašto su za odavanje počasti slavnom Grand Prix vozaču i njegovom motociklu odabrali baš najženstveniji model u Suzukijevoj ponudi. A onda smo doznali da su odluku o odabiru Gladiusa donijeli korisnici Facebook mreže. I sve nam je postalo kristalno jasno. Bravo!

Kad su već uprskali stvar, pa nećemo vidjeti, recimo, GSX-R 750 u tim grafikama, nadamo se da će baš Facebook populacija pokupovati ovaj posebni model. Žalimo samo što se tih 300 funti, koliko je ovaj Gladius skuplji od standardnog modela, ne čini kao pravedna kazna.

fbmp ytmp imp