Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N116/Morgan/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N116/Morgan/Gallery

Novosti

S&S agregat u nosu trokolice

MorganXX

Morgan je u čast stogodišnjice nastanka svog automobila na tri kotača pogonjenog V2 agregatom motocikla predstavio „remake“ legendarnog modela. Umjesto JAP-a, u nosu mu je moćan S&S agregat

Prije točno sto godina na tržištu se našao prvi Morganov automobilčić s tri kotača, kojeg je pokretao agregat od motocikla, najčešće onaj od JAP-a. Takvo križanje vrsta prozvali su „cyclecar“, a ideja je ostala u proizvodnji više od 4 desetljeća, pri čemu su bile najzanimljivije Super Sports verzije, impresivnih performansi za ono doba. Iako se u međuvremenu Morgan specijalizirao za proizvodnju skupocjenih sportskih automobila, nikad se nije odrekao retro dizajna, pa će se tako novi Morgan 3 Wheeler, savršeno uklopiti u postojeću paletu proizvoda.

Umjesto nekadašnjeg JAP-ovog agregata, ovu će nostalgiju na tri kotača pogoniti masivan V2 agregat iz pogona S&S-a, omiljen izbor kod vrhunskih custom prerada, s time da će za ovu prigodu biti uparen s Mazdinim mjenjačem. Težina bi trebala iznositi 500 kg, što nam djeluje sumnjivo malo s obzirom na težak V2 agregat i automobilski mjenjač, no u Morganu svejedno obećaju da bi stotinjak konjskih snaga trebalo biti dovoljno za strastveno ubrzanje 0 od 100 km/h za samo 4,5 sekundi i respektabilnu maksimalnu brzinu od 185 km/h.

Robovanje simpatičnom retro dizajnu nije vidljivo samo na oplatama nego i u kokpitu izvedenom po uzoru na avione iz prvog svjetskog rata, pri čemu ćete za užitak pokretanja elektropokretača putem polugice za ispuštanje bombi morati izbrojiti čak 25 tisuća funti, plus porezi. Pa ipak, s obzirom na slavu originalnog modela (o kojem možete čitati u novom broju Moto Pulsa), ne treba sumnjati kako će i ova maloserijska reinkarnacija prošlih vremena biti ubrzo razgrabljena među tradicionalnim Morganovim kupcima i ostalim sladokuscima dubokog džepa.

{gallery}NOVOSTI/N116/Morgan/Gallery{/gallery}
fbmp ytmp imp