Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N115/Zero/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N115/Zero/Gallery

Novosti

Novi cestovni Zero

ZeroXX

Amerikancima očito odlično ide prodaja elektro motocikala. Zero XU je peti model u ponudi tog proizvođača

Sve je počelo s enduro i motokros modelima X i MX, onda su stigli neobični gradski enduro DS i supermoto S, koji se u međuvremenu transformirao u pristali naked. Sada je stigao i prvi elektro-scrambler s oznakom XU.

Kako i dolikuje scrambleru, dizajn mu je maksimalno pojednostavljen, ali je istovremeno oku daleko ugodniji nego prvi modeli proizašli iz pogona Zero Motorcyclesa. Amerikanci očito brzo uče. Kao i bratski modeli, XU posjeduje specifičan aluminijski okvir i u konačnici teži samo 99 kg, mjereno s baterijama. Straga ima gumu u dimenzijama 100/90-16, dok se naprijed nalazi kotač promjera 19 cola s tanašnom gumom u dimenzijama 90/90, a na oba kotača su montirani diskovi promjera 220 mm.

No sve je to manje zanimljivo od pogonske grupe koja se sastoji od kontaktnog istosmjernog elektromotora i litij-ionskih baterija. Za razliku od dvostruko kapacitetnijih modela DS i S, tek predstavljeni XU ima samo jedan paket baterija s maksimalnim kapacitetom od 2 kWh, što znači da mu maksimalna autonomija iznosi nešto manje od 50 km. Moglo bi biti premalo i za svakodnevni odlazak na posao.

Maksimalna brzina od 82 km/h, nešto je kvalitetnije prilagođena potrebama urbanog čovjeka. Ono što Zero XU čini izuzetno praktičnim je mogućnost vađenja baterije što će pozdraviti svi ono koji nemaju garažu s pripadajućom utičnicom. XU možete ostaviti na pločniku, a „tankati“ ga u toplini svog doma. Ponovno punjenje baterije traje samo 2 sata. Kao na mobitelu.

{gallery}NOVOSTI/N115/Zero/Gallery{/gallery}
fbmp ytmp imp