Novosti

Husqvarna od McQueena na aukciji

McQueenXX

Husqvarna 400 koju je Steve McQueen proslavio na naslovnici Sport Illustrateda ide na aukciju. Iako rabljena i nije od prvog vlasnika, teško da će biti jeftina

Sports Illustrated je u kolovozu 1971. objavio slavnu naslovnicu na kojoj polugoli Steve McQueen „vadi mast“ novoj Husqvarni 400, tada još autentičnom švedskom proizvodu. Bila su to vremena u kojima je i siguran seks bio samo za hipohondre, pa ne treba čuditi da je McQueen od zaštite upotrebljavao samo jet kacigu i (možda) kremu za sunčanje.

Danas bi za takvu naslovnicu netko vjerojatno išao u zatvor. U svakom slučaju, pretpostavlja se da je Husqvarna 400 koja uskoro ide na aukciju upravo ona s naslovnice, a za koju je Queen navodno tvrdio da mu je bila najdraži motocikl ikad. S obzirom na to da autentičnost ima svoju cijenu, budući će vlasnik zajedno s motociklom dobiti i bogatu popratnu dokumentaciju, a tu ne mislimo samo na servisnu knjižicu.

Da se Queen slikao u kakvom kabrioletu, njegova bi se cijena mjerila u stotinama tisuća, ako ne i u milijunima dolara, ovako će se na aukciji vjerojatno spominjati samo deseci tisuća. Svejedno, mnogo za jedan rabljeni motocikl.


fbmp ytmp imp