Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N114/Kawasaki-Z750R/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N114/Kawasaki-Z750R/Gallery

Novosti

Kawasaki Z 750 R - Više Racing DNA

Kawasaki-Z750RXX

U Španjolskoj upravo traje dinamička svjetska novinarska prezentacija novog Kawasakijevog modela Z 750 R za 2011. godinu na kojoj prisustvije i naš urednik testova Željko Pušćenik.

Novi R napast će sljedeće godine Yamahin FZ8 i Triumphov Street Triple R, a koliko će u tome uspjeti pokušat ćemo otkriti na zavojitim brdskim cestama iznad mjesta Alicante, na jugu Španjolske. Temperatura zraka ovdje je idealna za testiranje, oko 22 stupnja celzijusa a asfalt pravi granitni.

Kawasaki Z 750 R ima istu osnovu kao i Z 750, pa sa njega preuzima identičan agregat, okvir i položaj tijela vozača. Novost na modelu R je kompletan ovjes, od prednje vilice do stražnjeg amortizera, stražnje vilice i progresivnog polužja. Dizajn je pretrpio tek sitne korekcije na prednjoj masci, a nove su i dvije kombinacije boja.
Kočnice su također potpuno nove, a njeni dijelovi su preuzeti s modela Z1000.

Prvi dojmovi iz Alikantea govore da se u vožnji ponaša odlično, sa punim okretnim momentom i njegovim konkretnim odgovorom na okretanje ručice gasa. Kočnice nisu toliko snažne kao na starijem bratu Z 1000 ali svoju funkciju obavljaju i više nego korektno.

Ovjes je najbolja strana ovog motocikla, a kako se on ponaša pročitajte u sljedećem izdanju Moto Pulsa koji će se naći na kioscima od 10.01.2011.

Nedostataka i nema mnogo a spomenimo samo karakteristične vibracije sa starog Z 750 koje se javljaju između 6.500 i 8.000 okretaja. No ukoliko se brzo vozite zaboravit ćete na takve sitnice jer novi R pruža zaista obilje užitaka za upravljačem. Da je na spisku dodatne opreme i veći vjetrobran, ne bismo poželjeli sportskiji motocikl. Osim zaštite od vjetra udobnost je na visokom nivou, a novi Kawasaki ne poskakuje na neravninama niti kad mu je najteže.

Novi R dostupan je i u verziji s ABS-om, a koštat će 65.000 kn odnosno 5.500 kn više od osnovnog modela Z750. Za verziju s ABS-om morate doplatiti još 4.100 kn. Dakle, cijena mu je u svakom slučaju i dalje niža od konkurenata pa je time ostao vrlo simpatičan motocikl.

{gallery}NOVOSTI/N114/Kawasaki-Z750R/Gallery{/gallery}
fbmp ytmp imp