Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N114/Piaggio-koncept/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N114/Piaggio-koncept/Gallery

Novosti

Piaggio ima mikro automobil

Piaggio-konceptXX

Piaggio je na EICMA sajmu u Milanu predstavio svoj koncept budućeg gradskog mikroautomobila niske cijene, a za čiji bi pogon trebali biti zaduženi agregati preuzeti iz skutera

Piaggio je nedavno završeni EICMA sajam u Milanu iskoristio i za predstavljanje svoje vizije malenog gradskog automobila koji bi se uskoro trebao naći na tržištu, a u osnovnoj bi verziji navodno mogao koštati samo 2 tisuće eura.

Uzmemo li u obzir da u svom programu imaju i kod nas slabo poznati Ape, može se reći da proizvodnja gradskog automobilčića i nije revolucionarna novost za Piaggio, no ovdje se ipak radi o potpuno novom modelu koji bi u svojoj osnovnoj verziji trebao krstariti siromašnim i prenapučenim dijelovima Azije, dok bi bogatije opremljene verzije, posebno one s hibridnim pogonom, trebale biti prilagođene i potrebama europskog kupca.

Prototip nazvan Concept NT3 predstavlja doista sićušan automobil koji se proteže samo 240 cm u duljinu, 150 cm u širinu i 160 cm u visinu. Unatoč minijaturnim dimenzijama, u njega bi trebalo stati troje ljudi, pri čemu je vozač smješten centralno, dok se sjedala suvozača mogu izbaciti kako bi se oslobodio prostor za prijevoz tereta.

Izvučeni prednji kotači s blatobranima motociklističkog oblika doprinose dovoljno atraktivnom izgledu, dok su prorezi na stražnjim blatobranima izvedeni u počast Vespi čiji su elementi dizajna prisutni i u unutrašnjosti vozila. Prednji ovjes je klasičnog automobilskog tipa, dok bi sastavni dio stražnjeg ovjesa trebao biti pogonski agregat.

Takav skuterski pristup konstruiranju stražnjeg ovjesa i ne čudi previše ako znamo da su agregati preuzeti iz Piaggio palete skutera. Tako bi se serijska izvedenica modela Concept NT3 trebala nuditi u verzijama 200, 300 (s maksimalnom brzinom od 80 km/h) i 300 Hybrid, s tehnologijom preuzetom s modela Piaggio MP3 Hybrid, a koja omogućuje i kratkotrajnu (i sporu) vožnju korištenjem samo elektromotora.

{gallery}NOVOSTI/N114/Piaggio-koncept/Gallery{/gallery}
Više u ovoj kategoriji: « Sajam u Parizu 2011. AMG-Ducati »
fbmp ytmp imp