Novosti

Yikebike - Mini liga

YikebikeXX

Segway dobiva novog konkurenta na tržištu minijaturnih prijevoznih sredstava. Neobični Yikebike nije osobito brz, ali je zato toliko lagan da ga možete nositi u jednoj ruci

Seqway je predstavio prvo ozbiljno minijaturno vozilo na vlastiti pogon, nakon toga nas je i Honda upoznala sa svojom vizijom osobnog urbanog transporta kroz unicikl U3-X, a sada je na svijet stigao i zanimljivi Yikebike. Za razliku od Segwaya, ali i Honde U3-X, Yikebike je zamišljen tako da tijekom vožnje u najvećoj mjeri podsjeća na bicikl. Dakle, praktično privikavanje na ovu novotariju ne bi trebalo potrajati. Glavna prednost u odnosu na Seqway trebalo bi biti osjetno veća maksimalna brzina, koja u ovom slučaju iznosi 25 km/h, ali i bitno manja težina.

Električno pokretani Yikebike je jednostavnom konstrukcijom i sveprisutnim korištenjem ugljičnih vlakana svoju masu uspio zadržati ispod brojke od 10 kg, što znači da ga nije problem uhvatiti rukama i prenijeti do drugog transportnog sredstva ili stana. Iako djeluje samo kao zanimljiva ideja, Yikebike je već u proizvodnji i možete ga naručiti na internetskim stranicama proizvođača.
fbmp ytmp imp