Novosti

Husqvarna SMR 449 i 511 - pod snažnim utjecajem BMW-a

Husqvarna-SMR449XX

Nakon Enduro modela TE 449 i TE 511 te Motocross modela TC 449, oba predstavljena na Intermotu, ova nekad Švedska i Talijanska marka sada u vlasništvu Nijemaca za 2011. predstavila je i Supermoto inačice SMR 449 i SMR 511. To su potpuno novi modeli koji sa starim Husqvarnama, koje smo testirali, imaju malo toga zajedničko. Mnoga su rješenja preuzeta od novog vlasnika BMW-a i njihovih X modela. Namijenjeni su prvenstveno dnevnim izletima ljubitelja off road motocikala, ali i natjecanjima.

 

Dizajn je potpuno nov, uzak i moderan i za to Husqvarna zavređuje čistu peticu. Stražnji kraj karakterizira široki blatobran koji u sebi sadrži ručke za dizanje s poda te stražnje svjetlo u LED tehnologiji.

 

Agregat je opremljen elektonskim ubrizgavanjem goriva s Keihin tijelom dijametra 46 mm i 4 ventila u glavi motora. Hod klipa je isti za obje verzije, a razlikuju se samo u provrtu: 101 mm naspram 98 mm na modelu 449. Spojka je upravljana hidraulički, a kao i kod modela BMW nije ugrađena poluga za nožno startanje.

 

Niti ovjes nije uobičajen. Sprijeda se montira vrlo masivna Marzocchi USD vilica, dok je straga Sachs amortizer podesiv po svim parametrima. Međuosovinski razmak im iznosi 1460 mm a teške su 118 kg. Gume se montiraju od 17 cola u dimenzijama sprijeda 120 i straga 150.

 

fbmp ytmp imp