Novosti

BMW G650GS - ponovno jednocilindraš

BMW-G650GSXX

Bavarci su se odlučili model G650GS ponovno ponuditi u jednocilindričnoj izvedbi, kao ulazni model u svijet putnih enduro motocikala

 

Dok je model F650GS pogonjen prigušenim dvocilindričnim agregatom zapremine 798 kubičnih centimetara, BMW G650GS je po novom pogonjen tekućinom hlađenim jednocilindričnim agregatom vlastite proizvodnje, a ne vremešnim Rotax agregatom.

 

Okvir i ciklistika vrlo su slični prethodnom jednocilindričnom F650GS-u pa tako novi G koristi čelični okvir, jednostavnu telekskopsku vilicu te jedan kočioni disk na prednjem kraju. Naravno, za terensku vožnju je moguće isključiti ABS sustav.

 

Bavarci deklariraju snagu od 48 „konja" s tim da bi motocikl s punim spremnikom goriva u koji stane 14 litara trebao težiti 192 kilograma. Ovaj omjer svakako ne uljeva povjerenje, ali niti stari F650GS pogonjen jednocilindričnim Rotax agregatom nije bio puno impresivniji, a ipak prema tisućama zadovoljnih korisnika, radi se o sosobnom motociklu.

 

Vizualno G650GS slijedi asimetrični dizajn koji BMW toliko uspješno koristi na svojim modelima s tim da su kotači promjera 19 odnsono 17 cola aluminijski što bi moglo biti ograničenje prilikom terenske vožnje.

 

Raspoložive su tri visine sjedala s tim da je 780 mm standardno, 750 mm namjenjeno nižim, a 820 mm višljim vozačima. Ukoliko vas put nanese, visinu sjedala ćete moći iskušati već za koji dan na EICMA sajmu u Milanu gdje će ovaj i drugi noviteti biti predstavljeni.

 

fbmp ytmp imp