Novosti

Superbike

SBK Misano, Italija - Rezultati

SBK-Misano-1MMax Biaggi ostvario je svoju četvrtu dvostruku pobjedu ove sezone te je tako nastavio apsolutnu dominaciju koju uživa otkako je prvenstvo ušlo u svoju drugu polovicu.


Iako je na kvalifikacijama Troy Corser ostvario povijesni prvi pole position za BMW, Australac nije mogao zadržati prvo mjesto do kraja utrka. U prvoj je napravio samo dvije male pogreške i tako izgubio dva mjesta. Prvo ga je prestigao Max Biaggi, a zatim i Carlos Checa. Iako ih je Corser kasnije uspijevao pratiti, usprkos većoj brzini njegovog motocikla na pravcima, nije se mogao vratiti u vodstvo. Biaggi je tako došao do svoje sedme ovogodišnje pobjede, dok se Checa nakon dvostrukog kvara u Milleru zadovoljio drugim mjestom.

 

U drugoj utrci Corser je opet vodio u prvim krugovima, no porast temperature staze uvelike je utjecao na ponašanje guma. Dok je to Biaggi najbolje iskoristio i - kad se jednom probio u vodstvo - ostvario veliku prednost i upisao svoju osmu ovogodišnju pobjedu, borba za drugo mjesto bila je vrlo uzbudljiva, a na kraju je ono pripalo drugoplasiranom u ukupnom poretku, Leonu Haslamu. Treći je bio Michel Fabrizio, a četvrti Cal Crutchlow, dok je Corser pogriješio na kočenju u zadnjem krugu i ciljem prošao na 10. mjestu.

 

Biaggi sada ima 37 bodova prednosti nad Leonom Haslamom, a treći u ukupnom poretku je Carlos Checa, daljnjih 98 bodova iza Haslama.

U Supersportu je vodstvo u bodovnom poretku opet preuzeo Eugene Laverty, nakon što je ostvario dominantnu petu ovogodišnju pobjedu. Drugo mjesto pripalo je Joanu Lascorzu, koji je usprkos problemima s gumama zadržao ovo mjesto nakon višestrukih pogrešaka Kenana Sofuoglua. Turčin je više puta griješio na kočenju pokušavajući prestići Lascorza i na kraju se morao zadovoljiti tek trećim mjestom.

 

U klasi Superstock 1000 Ayirton Badovini nastavio je svoj savršeni niz, ostvarivši još jednu pobjedu za BMW S 1000 RR. Drugi je bio Maxime Berger na Hondi, a treće mjesto pripalo je Micheleu Magnoniju, također na Hondi CBR 1000 RR.

 

U klasi Superstock 600 pobijedio je Jeremy Guarnoni na Yamahi R6, ispred Floriana Marina na Hondi i Nachoa Calera Pereza na Yamahi.



SBK-Misano-2M SBK-Misano-3M SBK-Misano-4M SBK-Misano-5M



 

Superbike 1. utrka - rezultati

Superbike 2. utrka - rezultati

Bodovni poredak - Superbike

Supersport - rezultati

Bodovni poredak - Supersport

Superstock 600 - rezultati

Bodovni poredak - Superstock 600

Superstock 1000 - rezultati

Bodovni poredak - Superstock 1000






Više u ovoj kategoriji: « MotoGP Red Bull Romaniacs »
fbmp ytmp imp