Novosti

Sport

SBK Brno, Češka - Rezultati


SBK-Brno-1MMax Biaggi je nakon jednog drugog mjesta i jedne pobjede u Brnu povećao svoju bodovnu prednost na sada već teško dostižnih 68 bodova ispred Leona Haslama.


SBK-Brno-2MU prvoj utrci dominantan je bio Johnny Rea, koji se vratio u najboljem stilu nakon niza ne baš dobrih rezultata njegove momčadi Ten Kate Honda. Rea je vodio od prvoga do zadnjega kruga, dok je Biaggi u međuvremenu pao nekoliko mjesta i morao se probijati do drugog mjesta. Treći je ciljem prošao Cal Crutchlow, ne uspjevši kapitalizirati svoj pole position sa subotnjih kvalifikacija.

 

SBK-Brno-3MU drugu utrku Rea je krenuo jednako agresivno, ali Biaggi je napravio neke izmjene na setupu svoje Aprilije, što mu je omogućilo da vrlo brzo sustigne i prestigne svoga suparnika i na kraju utrke ostvari još jednu pobjedu u Brnu, njemu najdražoj stazi u prvenstvu. Johnny Rea morao se zadovoljiti drugim mjestom, dok je na trećem mjestu ciljem prošao Fabrizio, nakon što mu je to mjesto zbog pada prepustio Ruben Xaus, jedini BMW-ov vozač u Brnu.

 

Max Biaggi sada ima znatnu bodovnu prednost nad Leonom Haslamom, koji je u Brnu ostvario tek osmo mjesto u prvoj i 10. u drugoj utrci.

 

SBK-Brno-4MU klasi Supersport slavio je Kenan Sofuoglu nakon što je Eugene Laverty morao odustati zbog kvara svoje Parkalgar Honde. Drugi je bio Joan Lascorz na Kawasakiju, dok se za treće mjesto nakon duge borbe sa sve bržim Ginom Reom izborio Chaz Davies na Triumphu.

 

U Superstocku 600 najbrži je bio Guarnoni, ispred Marina i Lombardija, dok je u klasi Superstock 1000 svoj fenomenalni niz pobjeda i ovaj put nastavio Ayrton Badovini na BMW-u S 1000 RR-u. Njegov najbliži suparnik u prvenstvu, Maxime Berger, pao je već u prvom krugu, tako da je drugo mjesto pripalo Zanettiju na Ducatiju 1098R, a treći je bio Antonelli na Hondi CBR 1000 RR.

 

SBK 1. Utrka rezultati

 

SBK 2. Utrka rezultati

 

Supersport rezultati

 

Superstock 600 rezultati

 

Superstock 1000 rezultati

 

Bodovni poredak Superbike - Supersport

 

Bodovni poredak Superstock 600 + 1000
Više u ovoj kategoriji: « Piaggio grupacija MotoGP »
fbmp ytmp imp