Novosti

Red Bull X-Fighters

Kišni početak sezone

 

X-Fighters-1MNorvežanin Andre Villa mnoge je iznenada pobjedio u kišnom Mexico Cityju, pred čak 42.000 raspoloženih gledatelja, nakon otkazivanja finala zbog...


... vremenskih uvjeta. Prva etapa ovogodišnje, jubilarne desete, Red Bull X-Fighters svijetske turneje održala se pred 42.000 raspoloženih gledatelja u najvećoj areni za borbe s bikovima na svijetu. Plaza de Toros u Mexico Cityju opet se pokazala kao savršeno mjesto za ovakve sportove, a energija raspoložene publike je dodatno bodrila dvanaestoricu FMX toreadora na njihovim motociklima.

 

Odskočne rampe su bila tako postavljene da su vozači skakali i do 15 metara u visinu pa je publika mogla uživati u najnovijim trikovima freestyle motokrosa.

 

Pošto je glavno takmičenje otkazano zbog vrlo jake kiše, pobjednikom je proglašen prvoplasirani s kvalifikacija, Andre Villa iz Norveške. Drugo mjesto je pripalo aktualnom prvaku Nateu Adamsu iz SAD, a bodove za treće mjesto je osvojio junak nedavnog skoka preko Korintskog kanala, Australac Robbie Maddison. Četvrtoplasirani Dany Torres mora biti zadovoljan rezultatom jer nakon svih trikova je prizemljavao držeći se samo jednom rukom, radi slomljenog ručnog zgloba.

 

Nakon Meksika, šarena karavana Red Bull X-Fightersa već 14.05.2010. dolazi u podnožje fantastične Sfinge u Egipatskoj Gizi. Kroz godinu će u FMX trikovima uživati stanovnici Moskve (Rusija), Mardida (Španjolska), Londona (Velika Britanija) te Rima (Italija) gdje će ovogodišnja turneja biti okončana.

 

(fotografije: Joerg Mitter, Balasz Gardi, Flo Hagena, David Leah)



X-Fighters-2M X-Fighters-3M X-Fighters-4M X-Fighters-5M

 

Više u ovoj kategoriji: « Zanimljivost Ami Trade u Zagrebu »
fbmp ytmp imp